Ha kamionnal közlekedési balesetet okoznak, van úgy hogy csak a C jogsit megvonják tőle, de a B jogsi az megmarad továbbra?
Pld. müszaki okok miatt a kamion a nyerges vontatóval együtt az árokba landol és felborul, de senki nem sérül meg és a közlekedési útjezőkben sem tett kárt ill. továbbra is zavartalanul tiszta maradt az út a forgalomnak, csak a kamion az árokban és senkinek sem ártogat. :D
Közben a hatóság megállapitja hogy a kamion müszaki állapotában kisebb-nagyobb hiányosságok vannak, gyorshajtás, tachográf is szabálysértést mutatott amik ezek okozhatták a kisodródást.
A sofőr nem fogyasztott alkoholt.
Az ilyen esetben a C jogsit bevonhatják, de továbbra is megmarad a B jogsi, vagy úszik az egész jogsi? :P Vagy egyáltalán nem vonják be a jogsit és marad minden?
Súlyos fokú szabálysértés esetén veszik el általában, ha valami extrém marhaságot okozott az illető, akár az összeset.
Pl index nélkül eléfordul egy autónak a nyergessel, az meg felkenődik a kamion oldalára, családostul pl...
Bíróság mérlegel, és dönt.
szerintem ezért nem vonják be....
pl ha kiderült volna, hogy alkoholos befolyásoltság alatt volt a sofőr a balesetkor, na akkor viszont tuti ugrik az összes kategória.
itt csak sztem indítanak eljárást, plusz fizetnie kell a munkáltatója felé a kamion elszállításának, javításának költségeit, a NúSZ felé meg a közlekedési táblákban stb okozott kárt.
itélet sztem csak közlekedési bírság meg pár büntipont.
Nagyapám buszsofőrként letarolt egy buszmegállót mert elaludt, oldalára borult a busz, mégsem vették el a jogsiját. Pedig a tachográffak is voltak trükközések, ezért is aludt el.
Jó mondjuk utánna már ő nem újíttatta meg a jogsiját és mondott fel a munkahelyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!