Csak szerintem romlott jelentősen a közlekedési morál/biztonság az elmúlt 1-2 évben?
Mindenki siet mindenhova, meg frusztrált, anyázik kiabál, büntetőfékezik, tol le az útról, stb ...
Ha egy fél percre feltartasz valakit akkor már jön utánad és tol le az útról.
Meg ez a mindenki jobb sofőrnek hiszi magát a másiknál, amíg ... balesetet nem okoz és még sem olyan jó sofőr.
Van egy rokonom is, aki az átlagéletben egy tök átlagos ember, de a házasságában el van nyomva, ilyen papucs pasi kb.
Vett magának nem rég egy elég drága Audit, egyszer beültem mellé és féltem tőle. Anyázott mindenkire, dudált, mutogatott, letolta az útról. Az a tipikus audis paraszt volt és a való életben meg tudom, hogy nem ilyen, mert amikor rászól a felesége akkor behúzza fülét farkát és csinálja amit parancsolnak neki kb.
Nem szóltam neki semmit, mert nem akartam veszekedni.
Őszintén nekem már elegem van ebből, hogy dühöngő lett a közlekedés, aminek az a célja alapvetően, hogy te eljuss A pontból B pontba .
Amúgy tényleg az az őrület, hogy mindenki is idegbeteg.
Cicababa anyuka a SUV-val ugyanúgy beleáll a seggembe M3-ason torlódásnál, szakadó esőben mint a régi Swiftes éjszaka 140-el...
Ami nekem feltűnt:
4 éve vezetek. Leszámítva 1-2 gyökeret tényleg csak veszélyhelyzetben dudáltak rám, főleg az elején amikor még tapasztalatlan voltam és hibáztam. Később szinte soha.
Ellenben most az elmúlt pár hónapban szinte minden napra jut egy idióta f^sz aki a dudára fekszik. De ilyen teljesen értelmezhetetlen helyzetekben.
Például buszról tódul a nép a zebra felé. Felkészülök, lassítok, erre a mögöttem lévő elkezd dudálni. Mindezt úgy, hogy a zebra után 300 méterrel megfog egy lámpa.
Tele zöldes kereszteződés, balra kanyarodnék, de látom, hogy jönnek szemből, nyilván nem kanyarodok ki elé. Erre mögöttem rögtön indul a dudaszó, hogy miért nem megyek már.
Megyek az úton, szemből kanyarodnának balra a sávomat keresztezve, mögötte már km hosszú sor áll. Elkezdek lassítani, hogy beengedjem. Mögöttem érkező szintén beleáll a dudába.
Kiegészítő zöldes kanyarodás. Tudom, hogy fel fog villanni a zöld nyíl, elkezdek indexelni, ezzel jelezve a mögöttem lévő p^csának, hogy felkészülök az indulásra. Zöld villan, dobom a kuplungot, egyest, tűűűűű... Mögöttem lévő p^csa már fekszik a dudán. Azt hittem kiszállok, és bele verem a fejét. Konkrétan nem telt el 1 másodperc sem a zöld felvillanása és az elindulásom között.
Konkrétan teljesen szabályos helyzetekben várják el, hogy akár a saját akár mások biztonságát kockáztatva közlekedj. Őrület.
minden normális..mindenki úgy viselkedik, ahogy egy ember adott körülmények közt viselkedik..
Sok pénze lett, vesz egy hajó mérezű autót, tehát ő a császár..ezzel így vannak még pár tízezren..a méggazdagabbja hatalmas villanyautót vesz, tehát ő már mégcsászárabb..
Aztán van a gyár/üzem/kóceráj tulajdonos, akitől emberek sorsa függ...a munkahelyen csak kiabál, elbocsájt, de az utcán? Na ott aztán megmutatja...
Tehát mindenki teljesen normális...egyedül én vagyok helikopter.
Rettenetes, tényleg. Ha betartod a sebességhatárt, már leelőznek. Komolyan, több mérés kellene. Eleinte lelkemre vettem a dudálást, már nem érdekel. Dudál, mert menni akar. Akkor is, ha nem lehet.
Minden nap van baleset a városban és mind valaki hibája, mert nem tartotta be a szabályokat. Nem mondom, hogy kellene minden sarokra rendőr, de talán visszatartó ereje lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!