Melyik jármű indulhat ebben az esetben elsőként?
Adott két egymásra merőleges út. Mindkét jármű előtt stop tábla, egymással szemben. Az 1-es jármű jobbra térve akar a főútra térni, a 2-es jármű balra akar térni. A főúton nem közlekedik jármű.
Ebben az esetben milyen sorrendben kell haladjanak? Ha ütköznek melyik lesz a hibás?
A kérdést azért tettem fel mert hasonló helyzetben voltam és kíváncsi vagyok mások véleményére is.
A jobbra kanyarodó.
Ezen nem nagyon van mit gondolkozni, meg vélemenyekről vitázni, ez az egyik legalapvetőbb KRESZ szabály, hogy azonos feltételek mellett a kis ívben jobbra kanyarodónak elsőbbsége van a nagy ívben balra kanyarodóval szemben.
Hogy nincs ez meg mégis?
1# azt mondta, egymással szemben vannak, és mindkettőnek stop tábla. Tehát a merőleges a főút. Nincs L meg hasonlók.
Viszont pongyola a fogalmazás. Kérlek úgy írd le, hogy ki akart kis és ki nagy ívben kikanyarodni? Ha mindkettő kisív lenne, akkor nincs konfliktus, ha mindkettő nagyív, akkor egyiknek sincs elsőbbsége, és lehet vagy megkerülni egymást, vagy “érintőre” venni a dolgot, ilyenkor a csattnál kármegosztás van.
Ha egyik kisív, másik nagy, akkor meg egyértelműen a kisívben kikanyarodónak van elsőbbsége.
Az 1-es van a stop tábla előtt, a 2-es a vele szemben lévő stop tábla előtt
Ez természetesen egy utca kép, akkor nem volt a főúton jármű
[link] ,22.8743152,3a,75y,257.05h,90.1t/data=!3m6!1e1!3m4!1sivdUZzglqFQs2JCddTI9hA!2e0!7i16384!8i8192
Talán így sikerül a link:
shorturl.at/acvwQ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!