Miért gyártanak a sebességkorlátokat egészen könnyen átlépő járműveket, ha azok balesetveszélyesek?
Nem értem miért kell 130 km/h fölötti sebbességre képes autókat csinálni, ha az már különösen életveszélyes.
A hatósági autókat kivéve.
Nem lenne biztonságosabb a maximum 130-as limitet betartani a motorok teljesítményében.
Persze értem, hogy 80-al is lehet nagy bajt okozni, de értitek mire akarok célozni.
Múltkor is mellettünk a gallardo nem éppen 200 alatt húzott el.
Vagy akkor minek vannak korlátozások, ha a fénysebesség felével haladni tudó kocsikat gyártanak?
Azt tudom, hogy németeknél autobahn-on nincsen.
Vagy az egész a pénzről szól?
Egyébként nem vagyok a gyors autók ellen. Szerintem lehetne ugyanúgy gyártani, csak azokat kizárólag versenypályás használatra.
Mint az egyébként is arra a célra épített nem street legal verdákat.
Jó egy hülye ötletem van nem?
"A hatósági autókat kivéve."
ez mondjuk nyilván ritka eset, de mondjuk mi van, ha hatósági felvezetéssel kellene menned valahova 130 fölött, de ugye nem engedi az elektronika
kissé gyakoribb eset: kellene a plusz sebesség hogy utat adj mondjuk egy mentőnek/rendőrnek (ilyenkor túllépheted a sebességet), de le van tiltva
aztán ott van az autobahn is, ahogy mondtad
egyébként volt már erről szó, hogy 180-nál húzzanak meg egy észszerű limitet... ha elfogadnák, az újonnan gyártott autók 180-ra lennének elektronikusan korlátozva, már persze addig a pár napig, amíg első dolguk a vevőknek hogy ki nem veszik belőle az elektronikus korlátozást
a legtöbb erős prémium egyébként 250-re van már ma is limitálva
Erre azt tudom mondani hogy nem kötelező egy 700 lóerős autónak nyomni.
Anno motorral voltam, és egy utcából kikanyarodott egy Aventador, és kicsivel később már mellettem volt, jobban megnéztem ki vezeti 50-60as tempóval, és a Hell tulaja volt a sofőr... Van amg mercije is, városban, ráadásul szar Borsodi utakon, azzal is csak csordogál általában.
Én is tudok ám robogós tempóval menni a kis gsxr-el :D
Mert semmi nem írja elő és ha egy autógyártó önszántából 130-ra korlátozná az autóit, akkor rövid időn belül elvesztené a vevőit és aztán lehúzhatja a rolót.
"Nem lenne biztonságosabb a maximum 130-as limitet betartani a motorok teljesítményében."
Ezt hogy gondolod? Minden gyártó max. 30-40 lóerős autókat gyárthasson, amik fél perc alatt gyorsulnak 100-ra és 130-at már csak üveghangon, padlógázzal tudják?
"Vagy akkor minek vannak korlátozások, ha a fénysebesség felével haladni tudó kocsikat gyártanak?"
Emberölésre alkalmas késeket is gyártanak, ettől még nem szabad az utcán szúrkálni az embereket... Nem az a megoldás, hogy óvodásként kezeled a társadalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!