Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szerintetek jár büntetés...

Szerintetek jár büntetés azért, ha záróvonalat léptem át egy traffipax előtt ilyen körülmények mellett?

Figyelt kérdés

Mai napon egy kihelyezett traffipax-szal volt szerencsém találkozni. Használom a Waze alkalmazást, jelzett is nekem, így tudomásul vettem annak jelenlétét. A sebességhatárokat betartva, a traffi előtt nem sokkal egy záróvonalas szakasz következett, azonban az út szélén egy vélhetően ittas bácsi kóvájgott elég bizonytalan úttartással. Mivel elütni nem akartam, ő viszont nem húzódott le, így kénytelen voltam a záróvonal átlépésével (lehet csak érintésével, már nem tudom) kikerülni őt, majd visszasorolni a sávomba. A rendőr nem állított meg az incidenst követően. Ezért járhat büntetés, vagy ez indokolt manővernek minősült?

Büntetésre (csekk postázás) mikor számíthatok, ha lesz egyáltalán?

2022. ápr. 18. 14:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%

10. Igen, volt ilyen, és adott esetben a bíróság is eszerint ítélkezett. Ennek alapján írtam én is, hogy akkor lehet átlépni, ha a továbbhaladás másképpen nem lehetséges. A nép ezt sem fogadta el. Az úton lévő másik szabálytalan nem jogosít fel arra, higy magam is vétsek a szabályoknak.

Ha lassítok belém jönnek nagyon beteg érvelés.

2022. ápr. 19. 05:59
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

#11 "nagyon beteg érvelés", oké így gondolod, de mi a te érvelésed amellett, hogy nem léped át a záróvonalat? Mi az érvelésed amellett, hogy "inkább megkockáztatom, hogy elütöm azt a gyökér részeget, minthogy egy aprócska szabályszegést végezzek, amivel csökkenthető a balesetveszély és így még ha el is kap a rendőr, megmagyarázható és úgy is elengedne, de neeeeem, inkább elmegyek a részegtől 5 centire, hátha beborul elém és elcsapom". Erre mi a te magyarázatod?

"másik szabálytalan nem jogosít fel arra, higy magam is vétsek a szabályoknak"

1. Ki mondta, hogy a gyalogos szabálytalan? Lehet nincsen járda.

2. Nem azért kell véteni neked is, mert ő szabálytalan. Te a biztonság maximalizálása, veszélyhelyzet minimalizálása céljából szegsz szabályt.

3. Amíg a szabályszegés a biztonság maximalizálása, veszélyhelyzet minimalizálása céljából történik, addig az nem minősül szabályszegésnek, sőt, törvény kötelez rá, hogy így cselekedj, mert a törvény szerint a biztonság az első.

2022. ápr. 19. 06:09
 13/15 anonim ***** válasza:

Hol írtam, higy öt centire kell elmenni mellette? Én soha nem tennék ilyent.

Nemrégiben már veréssel fenyegettek, mert nem voltam hajlandó egy bringás mellett szabálytalanul elhaladni.

És a balesetveszély volt nálam a legfőbb ok. Szlovéneknél, osztrákoknál, németeknél teljesen természetes. Nálunk heves indulatot kelt.

2022. ápr. 19. 06:16
 14/15 anonim ***** válasza:
40%

#13 Hát azért ha egy részeg botorkál az úton és úgy kell megelőzni, hogy a vonalhoz hozzá sem érsz, akkor az igencsak 5cm.

A random út közepén való lassítás erőteljesen balesetveszélyes, erre milliónyi kamerafelvétel a példa. Neked nem indokolatlan, mert látod a gyalogost, de a mögötted érkezők nem. A lassítás a balesetveszélyes. Átlépni a záróvonalat nem az, hiszen látod, hogy jönnek-e szembe és nyilván csak akkor léped át, ha nem jönnek. Tényekről beszélek, nem véleményekről.

2022. ápr. 19. 06:27
 15/15 anonim ***** válasza:

Van rá esély, hogy pont nem fognak megbírságolni. Persze a KRESZ 18. § c) alapján még érinteni sem szabad a záróvonalat, és nincs kivétel. Persze a való életben van kivétel viszont ez nincs beleírva a KRESZ-be.

Az egy másik kérdést vet fel, hogy milyen járművel gondolta a jogalkotó a záróvonal átlépését.

2022. máj. 28. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!