Másik autósnak trafit jelezni szabálysértés?
Egyik évben volt ebből kisebb huza-vona, hogy ha egy autós másik autósnak jelzi hogy trafi van akkor szabálysértést követ-e el vagy sem.
Akkor ez végül minek minősül? És ha mégis szabálysértés és annyit mondok a rendőrnek hogy ismerős volt a másik autós és azért intettem/villogtam akkor megúszhatom a büntetést?
A trafit jelezni nem tilos, de szerintem felesleges. A jelzés módja, hogy fénykürtöt használsz, már igen. Ugyanaz vonatkozik rá, mint a hangjelzésre.
Egyébként ebben az országban semmit nem arra használnak, mint amire eredetileg felszerelték a kocsit...
#4 "Ugyanaz vonatkozik rá, mint a hangjelzésre."
Tévedsz.
"30. § Hangjelzést adni csak balesetveszély esetében, a baleset megelőzése érdekében, valamint - lakott területen kívül - az előzési szándék jelzése céljából szabad."
"44. § (6) * Fényjelzést adni a távolsági fényszóró felvillantásával szabad, feltéve, hogy ez a közlekedés többi résztvevőjét nem vakítja el."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!