Melyik szerv küldi ki a közlekedési bírságokat?
Október közepén volt egy súlyosabb közlekedési balesetem amit én okoztam. Robogóval voltam es gyalogost gázoltam. Rendőrök es közlekedésiek is helyszíneltek és tájékoztattak róla, hogy majd kiküldik a bírságot. Azóta várom a büntetést és nem szeretném, hogy elkéssek a befizetéssel. Tartózkodási és lakcímem is van de mindkettőn néztem már és nem kaptam levelet. Melyik szervnél érdemes érdeklődnöm?
Szeretném már lerendezni. 24/L
A „közlekedésiek” (Közlekedési Hatóság?) emberei nem tudom, milyen okból, célból voltak ott.
A rendőrségnél érdeklődhetsz, ilyen esetben ők folytatják le az eljárást és szabnak ki büntetést. (Semmit nem tudhatok az esetről, de lehet, hogy bonyolult az ügy: nem tudom, mennyire volt egyértelmű a felelősséged aránya, függhet a gyalogos sérülésétől, mérlegelhetnek vezetéstől eltiltást stb.)
(Hogy melyik az eljáró szerv, az nem függ sem a nemedtől, sem az életkorodtól.)
#1: köszönöm de nem tudtak a postán információt adni arról hogy kihozták e már a levelet vagy sem. ẞőt a lakóhelyem és a tartózkodási címem két külön postához tartozik. Ezért is keresném azt a szervet, mely kiállította a büntetést, mert remélem hogy ők nyomon tudják követni hogy ki lett e küldve, valamint hogy hova.
#2 A baleset 100%-ban az én hibám volt, ezt helyben tisztáztuk. A gyalogos nem tett feljelentést de szerencsére a sérülesek nem voltak komolyak. Kijöttek a mentők és helyszíneltek a rendőrök, később a " közlekedésiek" is.
A rendőrség valóban nagyon jó ötlet, köszönöm. Az érdekelne igazából hogy kiküldték-e a levelet mert a lakóhelyem szerinti címemen sajnos gyakran tűnnek el a levelek. Nem szeretném azt, hogy ha meghatároznak egy esetleges határidőt, hogy a kézbesítéstől számított x napig be kell fizessem a büntetést de nem tudok róla mert meg sem kaptam. Érdeklődök akkor a tartózkodási címem helyi és lakóhelyi címem körzetében tartozó rendőrségen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!