Sokan villognak, ha a rendőrség ellenőrzést tart az utakon. Nekem is kellene ezt tennem?
én régóta vezetek,és ha valahol kint állnak a rendőrök,akkor a szembejövők ezt szokták jelezni,pl a reflektorral,
-de női sofőr ,na az még sohasem jelzett ilyesmit.
Igen, szokás - kicsit segítjük egymást, hogy egy-egy nem felkapcsolt lámpa vagy elfelejtett öv miatt ne legyen a másiknak kellemetlensége.
Tudtommal 3 villantás a policáj vagy trafipax; ha közben az ujjaddal a kormány fölött körözöl, akkor az egyértelműen a trafipax jelzése; egyetlen villantás pedig a lámpa felkapcsolására (vagy esetleg index kintfelejtésére, egyéb veszélyre figyelmeztetés) - én ezt használom amióta vezetek.
Az egy villantást sokan használják ismerős üdvözlésére, én ilyenkor inkább intek kézzel.
Persze a rendőrök ennek (a büntetés elkerülésével próbálkozásnak) nem örülnek, de szerencsére le lehet tagadni, hogy csak ismerősnek nézted őket a kocsijuk miatt. Már ha civilek... :)
Nagyon jó dolog ,én mindig jelzem ha vámszedők vannak az út mellett és szerencsére mások is nekem.
Nem hiányzik egy 30 ezres csekk mert nem fékeztem be a kint hagyott 30-60 as táblánál. 90%-ban csak olyan helyen állnak ahol van egy indokolatlan korlátozás és nagy a kasza lehetősége. Pl van egy nyílegyenes széles út és kidobnak rá egy 60as táblát mert van egy bokorugró bekötőút arra, egy 3 éve bezárt céggel a végén.
Ha utánam jönne egy ilyen civil kocsi akkor azt mondanám ,hogy azért villantottam mert a havernak pont ilyen kocsija van, vagy mert a mögötte jövőnek vakított a lámpája vagy nem égett.
Én értelmesen megindokoltam az előzőben ,hogy idehaza nem a balesetek megelőzése a cél a sebességméréssel ,hanem a pénzbehajtás. Nem oda állnak ,ahol tényleg veszélyes a gyorshajtás ,hanem oda ,ahol az út adottsága nem indokolja a sebesség korlátozást ,de mégis kint "maradt" a tábla.
Vagy beállnak a bokorba és a település vége tábla mellett lövik a már kigyorsító vagy még kellően le nem lassító kocsikat ,ott ahol közel távol egy tanya sincs. Persze lehet mondani ,hogy a szabály az szabály ,de pontosan látszik hogy nem a baleset megelőzés itt a cél.
5-ös, 8-as
Tehát ha olyan helyen van, ahol érdemes mérni, mert sok a gyorshajtó akkor nem is szoktál jelezni? Azt megértem, ha a településtábláknál trükköző zsaruk ellen van valami civil összefogás, de azért vannak normális, indokolt mérések is. Ha ezeknél is bevillogsz, akkor továbbra sem egy "robin hood" ideológiáról, hanem piti proli berögződésről beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!