Sokan villognak, ha a rendőrség ellenőrzést tart az utakon. Nekem is kellene ezt tennem?
Minek? Olyan rosszindulatúak a magyar emberek, egymást meg tudnák ölni egy kanál vízben a hétköznapokban. Régen sokat jeleztem, de fele sem köszönt vissza.
Ma már le**arom...
Nem kell jelezned, de megteheted.
Én jelzek.
4-es.
Gondold el másik irányból a dolgot: Bemondják a rádióban vagy villogtatnak: Mit érnek el vele? Lassítanak az adott útszakaszon = kisebb az esélye a gyorshajtásból bekövetkező balesetnek.
Szóval inkább hasznos ez.
14: Azt érik el vele, hogy mindenki mindenhol leszarja majd, mert úgyis szólnak ha mérés van. Ha nem lenne infó, csak annyi, hogy "fokozott ellenőrzés van az utakon" akkor ez mindenhol kifejtené a hatását. A mérés egy elrettentést használó intervenció, aminek árt a plusz információ.
15-ös
Pont ezzel a gondolatmenettel lehet indokolni a piti adócsalást is, meg gyakorlatilag mindent ami csak rossz ebben az országban. Hiszen nem a "nagyhalakra" vadásznak, akkor én is csalok, vaze! Ha pedig csak a nagyhalakra vadásznak, akkor meg azért csalok vaze! Ez ám az élet!
Akvyr! A rendőrségi mérés nem hozza azt az eredményt, amit elméletben várna tőle az állam - mert az emberek nem akarnak 90-nel menni.
Mondjuk én úgy látom, hogy lakott területen belül egyre inkább közeledik a szokásos tempó a megengedetthez, azaz kevesebben szabálytalankodnak a településtáblákon belül, viszont kint egyre többen.
Nem tudom mennyit közlekedsz városon kívül, de én amikor friss volt a jogsim a 110-es tempóval a leggyorsabb voltam az utakon, elvétve előztek meg. Manapság? Megyek 110-zel, erre sorra mennek el mellettem. Pedig van ám objektív felelősség, valakinek pénzbe fog kerülni ha megmérik, nem lehet már kitrükközni mint a régi szép időkben, amikor 3 hetes jogsival először fényképeztek le, még FAMA LASER III-mal. :)
A rádiós bejelentésre nem tudom miért haragszol, az a lehető legpontatlanabb. Felénk a megyei napilapban is megjelennek a trafi információk, reggel 5:30-kor ott van kinyomtatva hol és mikor várható mérés. Ehhez képest az sms-ben kapott infót másfél órával később bemondó rádió elég bizonytalan, főleg mert 1-1,5 órát szoktak csak egy helyben mérni, utána továbbállnak.
A napilap pedig innen, nyilvános helyről szerzi be:
Nem kell tenned. De, ha gyorsabban mész és kapóra jön az ingyen figyelmeztetés, nem kerül semmibe.
Talán a villogás vakító voltát lehetne csökkenteni, ha a tompított-helyzetjelző között kapcsolok / kapcsolunk párat oda-vissza, emellett semmilyen rendőrautó utasai sem szólhatnak érte, mert amiért igen, az a távolságira vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!