Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogy lehet visszavonni a...

Hogy lehet visszavonni a felelősségem elismerem nyilatkozatot?

Figyelt kérdés
Baleset részese voltam, ott helyben elismertem a felelősségemet, de most visszavonnám. Hogyan tudom megtenni? Rendőrségi intézkedés nem történt, mert én elismertem a felelősségemet.
2022. febr. 14. 20:57
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
52%

Csak azt felejtitek el, hogy a KRESz alaptétele, hogy mindent el kell kerülni a baleset elhárítása érdekében. Tehát, ahol amúgyis piros a lámpa, vagy legalábbis nem érsz át előtte, ott miért is nem tudsz megállni a másik autó előtt? Jah, mert nem is akartál, amit igazából elis ismertél már a kék-sárgán. Ez innen sima bukó. Sőt, ha sokáig feszíti, még egy ügyesebb ügyvéd rá is húzza, hogy direkt koccolta le, hogy a biztosító fizessen.

2022. febr. 14. 22:01
 32/39 A kérdező kommentje:

"de nem gondolt arra, hogy barom módjára nyomja a gázt a másik, hogy átsüvítsen a sárgán."

70-es tábla volt, szerintem maximum 80-nal mehettem, de nem néztem, és nem is az az autó, ami hirtelen 100-ra gyorsul 70-ről.

Kb. 70-nel mehettem, de nem néztem tűpontosan az órát, de érzésre annyi volt, és amikor láttam, hogy sárga, akkor lenyomtam a gázpedált. De ez az autó nem tud csodát, ha tippelnem kéne maximum 80 km/h-val mehettem, majd fékezés, és körülbelül 40-nel ütköztem bele.

2022. febr. 14. 22:05
 33/39 A kérdező kommentje:

"Csak azt felejtitek el, hogy a KRESz alaptétele, hogy mindent el kell kerülni a baleset elhárítása érdekében."

Amikor láttam, hogy baj van, akkor vészfékeztem, de ez kevés volt. Nem tudom, mi mást kellett volna tennem a veszély felismerésekor. Persze nem kellett volna a sárgán átmenni, de szerintem pont a fejem fölött váltott volna pirosra a lámpa, tehát nem arról van szó, hogy látom, hogy piros a lámpa, de azért még átmegyek rajta.

2022. febr. 14. 22:07
 34/39 anonim ***** válasza:
73%

Ez az a rész, amit hagyj ki a sztoriból, ha kompenzációt akarsz. 70-es táblánál már messziről látod a sárgát, és arra lassítanod kell.

De a balesetben egyértelműen a sávváltó a hibás. Bizonyítsa ő, hogy sárga volt a lámpa.

Beszélj a biztosítóddal, ők sem akarnak feleslegesen fizetni. És el fogják mondani, mi a további menet.

2022. febr. 14. 22:15
 35/39 anonim ***** válasza:
80%
Beszélj a biztosítóddal, ez így ahogy felvázoltad 100% hogy nyersz mivel ő váltott sávot és slussz, a lámpa meg az hogy át akartál menni a sárgán az nemlényeg, nem veszik figyelembe.
2022. febr. 15. 01:02
 36/39 anonim ***** válasza:
62%

Ez teljesen egyértelműen szabálytalan sávváltásból következett be. Miért?

Haladtál egy , az útszakaszon megengedett tempó közeli sebességgel. Így a másik fél nem hivatkozhat a megtévesztő sebességre. Különösen nem egy kérdéses szituációban: annak megítélése ugyanis teljesen szubjektív, hogy a sárgára váltó lámpa előtt mennyi lesz a fékút. Márpedig ezt értékelve dönt mindenki arról, hogy aránylag intenzíven fékez vagy esetleg rágyorsít. És ezt nem tudhatod a sávot váltó volánjánál ülve, nem feltételezheted, hogy ha szerinted te meg tudsz állni, akkor a másik is meg tud állni. És mindezek tetejébe elvette a fékutad jelentős részét is, arról nem is beszélve, hogy ily módon te a kritikus pillanatban sem agyban, sem a lábaddal nem lehettél készen a fékezésre.

Ez egy kellően felkészült ügyvéddel nyerhető ügy.

2022. febr. 15. 03:44
 37/39 anonim ***** válasza:
84%
Nem itt magyarazol hanem ügyvéd. Ha nem egyben telibe kaptad hátulról akkor védhető hogy eléd jött be. A lámpa színe mindegy fektsvon belül bejott eléd. Mindegy hogy mit csinálsz, o bejött éled. Ha 70es táblánál 140el mentél akkor O tudna védekezni de 70 helyett 90el mész az nem számít
2022. febr. 15. 15:44
 38/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a segítséget!
2022. febr. 15. 20:52
 39/39 anonim ***** válasza:
91%

Majd írd meg, hogy mit mondtak a biztosítónál.

A visszavonást a saját biztosítónál kell megtenni, mert oda fogják benyújtani a kárigényt.

Hogy mire mész vele, azt nem tudom. Ha lett volna rendőri helyszínelés, akkor egyértelműen el lehetne vele érni valamit, ha nem is teljes mentesülést.

Mert az igaz, hogy a gyorshajtónak is elsőbbsége van, de attól még ő gyorshajtó, és valamilyen mértékben hozzájárult a balesethez, mert hamarabb ért oda, mint fel lehetett tételezni, megengedett sebesség esetén. A rendőr ilyenkor mindkét felet megbünteti, mert mindketten szabálytalankodtak, a két biztosító meg megállapodik, hogy melyik hány %-át fizeti a másik kárának.

Viszont így most már, helyszínelés nélkül, nem lehet megállapítani a sebességedet. Ha a másik fél nem ismeri el magától, hogy nem volt nagy mértékű gyorshajtás, akkor így utólag te már nem tudod bebizonyítani. Tehát nem fogsz tudni nullára kijönni. Ezért nem egyértelmű nekem, hogy a biztosítók ilyenkor mit tesznek, helyszínelési jegyzőkönyv és a két balesetes egyértelmű nyilatkozata nélkül. Ha a helyszínen nem ismered el a hibádat, akkor a másik fél valószínűleg rendőrt hívott volna (egyébként is ezt kellett volna, ekkora kárnál), és akkor bizonyítéka lett volna, hogy gyorsan mentél, vagy neked lett volna bizonyítékod, hogy nem mentél gyorsan. Így nem tudom, mi lesz, de tippem szerint mindkettőtök kárának kb. a fele lesz fizetve.

2022. febr. 16. 17:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!