Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogy lehet visszavonni a...

Hogy lehet visszavonni a felelősségem elismerem nyilatkozatot?

Figyelt kérdés
Baleset részese voltam, ott helyben elismertem a felelősségemet, de most visszavonnám. Hogyan tudom megtenni? Rendőrségi intézkedés nem történt, mert én elismertem a felelősségemet.
2022. febr. 14. 20:57
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:

"Én csak azt nem értem, ha tudod, hogy vissza lehet vonni, és úgyis neked van szerinted igazad, akkor minek a kérdés? Beszélj a biztosítóddal meg fogadj ügyvédet."

Azért az, hogy tudom, kicsit túlzás, a neten olvastam egy cikkben :-)

A továbbot viszont nem tudom. A biztosítóval beszélek az oké. De a rendőrséggel kell? Ki dönt a felelősségről? A biztosító? És ha az egyik fél nem fogadja el, akkor automatikusan perré alakul? Szóval a menetéről nem tudok semmit, de azt a keveset is csak netről, szóval minden jó tanács jól jön. Köszönöm!

2022. febr. 14. 21:47
 22/39 anonim ***** válasza:
37%

Hányan vagytok "mi"? Van esélye utólag is.

"Ezt ki tudnád légyszives fejteni, hogy miért gondolod?"

Látsz te olyan bejegyzést a baleseti bejelentőn, hogy elismered a felelősségedet?

Beszélj a bizosítóddal, és ekkora anyagi kár esetén egy ügyvéddel is.

2022. febr. 14. 21:49
 23/39 anonim ***** válasza:
24%

Ez nyilvánvaló, hogy hibás ő is, de itt arról van szó, hogy ebből maximum 50-50 hozható ki a LEGJOBB esetben, tehát nem sokkal vagy előrrébb vele. Ha neked ez jó, akkor vond vissza (bár nem tudom hogyan; gondolom akiknek a papír be lett nyújtva, ott kell érdeklődni) és bíróság rendőrség bevonásával.

Várhatóan a következőkre keresnek majd választ.

1. Sárgát mutatott a lámpa. Minden arra utal, hogy féktávolságon belül volt a lámpaoszlop, ezért meg kellett volna állnod. Mégis rágyorsítottál. Miért?

2. Kellett-e számítania arra a sávváltónak, hogy te mellette rágyorsítasz ebben a jelzési szituációban?

3. El tudtad-e volna kerülni a balesetet bármi módon, miután észlelted, hogy elédvág?

Mivel nem volt rendőr a helyszínen, ezért utólag megpróbálják rekonstruálni a helyzetet. Ez nehéz lesz, mert nem tudni a pontos pozíciókat és sebességeket, de tegyük fel, hogy mégis sikerül kideríteni valami guminyomok alapján... Ekkor szimulált helyzetben átmennek a sárga jelzés alatt. Ha pirosra vált közben (ami várható a leírás alapján), akkor azonnal buktad a pert.

2022. febr. 14. 21:51
 24/39 anonim ***** válasza:
71%

Tök mindegy mit mutatott a lámpa, a baleset a sávváltásból következett be.

2022. febr. 14. 21:54
 25/39 anonim ***** válasza:
66%

Itt kb esélytelen utólag ne beszélj fa**ságokat. Utólagos helyszínelés rohadt macerás, ráadásul az elég árulkodó, hogy egyszer már elismerte. Ahogy a 23-as is írja. Kifogják hozni azt, hogy feleslegesen gyorsított rá, így nem tett meg mindent, a baleset elkerülése végett. Ezt csak ott lehetett volna megnyerni.

2022. febr. 14. 21:54
 26/39 A kérdező kommentje:
50-50 esetén kinek mit kell fizetnie? Nekem 2,5 milliós károm van, neki szerintem, erős tippre 1 millió. (Az én autóm valamiért sokkal jobban sérült, a légzsákok is kinyiltam és a tréleres szerint gazdasági totálkár. Az ő autóján, legalábbis kivülről, sokkal kisebb sérülés keletkezett, még működőképes maradt, simán hazamentek vele)
2022. febr. 14. 21:55
 27/39 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy ott kellett volna "tökösebbnek" lenni, de ez az első balesetem volt.

"Kifogják hozni azt, hogy feleslegesen gyorsított rá, így nem tett meg mindent, a baleset elkerülése végett."

Amikor láttam, hogy bejött elém, akkor satufékeztem, de kb. 40 km/h-val igy is belementem.

2022. febr. 14. 21:57
 28/39 anonim ***** válasza:
35%

"50-50 esetén kinek mit kell fizetnie?"

Neki semmit. A biztosítója kompenzál téged.

2022. febr. 14. 21:57
 29/39 anonim ***** válasza:
29%

Te ne beszél f*szságokat.

Ha piros a lámpa, akkor sem válthat előtte sávot.

2022. febr. 14. 21:58
 30/39 anonim ***** válasza:
56%
#23 A szervek nem így fogják látni, de szerintem ezt te sem gondolod komolyan, csak kényelmesen elsiklasz a másik tényező felett. Az oldalsó tükrökben nehéz felmérni a sebességet, mert torzított képet ad, szóval simán elképzelhető, hogy ugyan belenézett, de nem gondolt arra, hogy barom módjára nyomja a gázt a másik, hogy átsüvítsen a sárgán. Máris nem csak a sávváltás miatt történt a baleset.
2022. febr. 14. 22:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!