Hogy lehet visszavonni a felelősségem elismerem nyilatkozatot?
"Én csak azt nem értem, ha tudod, hogy vissza lehet vonni, és úgyis neked van szerinted igazad, akkor minek a kérdés? Beszélj a biztosítóddal meg fogadj ügyvédet."
Azért az, hogy tudom, kicsit túlzás, a neten olvastam egy cikkben :-)
A továbbot viszont nem tudom. A biztosítóval beszélek az oké. De a rendőrséggel kell? Ki dönt a felelősségről? A biztosító? És ha az egyik fél nem fogadja el, akkor automatikusan perré alakul? Szóval a menetéről nem tudok semmit, de azt a keveset is csak netről, szóval minden jó tanács jól jön. Köszönöm!
Hányan vagytok "mi"? Van esélye utólag is.
"Ezt ki tudnád légyszives fejteni, hogy miért gondolod?"
Látsz te olyan bejegyzést a baleseti bejelentőn, hogy elismered a felelősségedet?
Beszélj a bizosítóddal, és ekkora anyagi kár esetén egy ügyvéddel is.
Ez nyilvánvaló, hogy hibás ő is, de itt arról van szó, hogy ebből maximum 50-50 hozható ki a LEGJOBB esetben, tehát nem sokkal vagy előrrébb vele. Ha neked ez jó, akkor vond vissza (bár nem tudom hogyan; gondolom akiknek a papír be lett nyújtva, ott kell érdeklődni) és bíróság rendőrség bevonásával.
Várhatóan a következőkre keresnek majd választ.
1. Sárgát mutatott a lámpa. Minden arra utal, hogy féktávolságon belül volt a lámpaoszlop, ezért meg kellett volna állnod. Mégis rágyorsítottál. Miért?
2. Kellett-e számítania arra a sávváltónak, hogy te mellette rágyorsítasz ebben a jelzési szituációban?
3. El tudtad-e volna kerülni a balesetet bármi módon, miután észlelted, hogy elédvág?
Mivel nem volt rendőr a helyszínen, ezért utólag megpróbálják rekonstruálni a helyzetet. Ez nehéz lesz, mert nem tudni a pontos pozíciókat és sebességeket, de tegyük fel, hogy mégis sikerül kideríteni valami guminyomok alapján... Ekkor szimulált helyzetben átmennek a sárga jelzés alatt. Ha pirosra vált közben (ami várható a leírás alapján), akkor azonnal buktad a pert.
Tök mindegy mit mutatott a lámpa, a baleset a sávváltásból következett be.
Itt kb esélytelen utólag ne beszélj fa**ságokat. Utólagos helyszínelés rohadt macerás, ráadásul az elég árulkodó, hogy egyszer már elismerte. Ahogy a 23-as is írja. Kifogják hozni azt, hogy feleslegesen gyorsított rá, így nem tett meg mindent, a baleset elkerülése végett. Ezt csak ott lehetett volna megnyerni.
Tudom, hogy ott kellett volna "tökösebbnek" lenni, de ez az első balesetem volt.
"Kifogják hozni azt, hogy feleslegesen gyorsított rá, így nem tett meg mindent, a baleset elkerülése végett."
Amikor láttam, hogy bejött elém, akkor satufékeztem, de kb. 40 km/h-val igy is belementem.
"50-50 esetén kinek mit kell fizetnie?"
Neki semmit. A biztosítója kompenzál téged.
Te ne beszél f*szságokat.
Ha piros a lámpa, akkor sem válthat előtte sávot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!