Honnan származik az az oltáshoz való "beleegyező nyilatkozat" ami kering a neten? Honnan jön a "gyártó semmilyen felelősséget nem vállal" rész?
Kering a neten egy fotó, amin - a feltöltő állítása szerint - az a papír van amit a covid oltás előtt kell kitölteni és aláírni. Az oldal alján egy rövid szöveg szerepel, ami arról szól, hogy teljesen az egyén felelőssége az oltás.
Most sajnos nem találom sehol a fotót.
Ez honnan származik? Mikor rákérdeztem, eddig nem kaptam választ, csak indoklás nélküli lepontozást.
Tegnap végül voltam oltáson, és természetesen azt a beleegyező nyilatkozatot fogadták el, ami a kormány hivatalos oldaláról letölthető, aminek az alján semmiféle szöveg nincs. (Se olyan, mint ami a fotón szerepel, se semmi más egyéb tartalmú szöveg.)
De nem értem ezek után, honnan jön ez a kép a kamu nyilatkozatról? Mi a forrása, honnan szedik, akik megosztják?
"A termékfelelősségre vonatkozó uniós szabályokkal összhangban a felelősség továbbra is az adott vállalatot terheli.
Az oltóanyag-fejlesztés szokatlanul rövid időtartama miatt a gyártók által vállalt potenciális kockázatok ellensúlyozása érdekében azonban az előzetes piaci kötelezettségvállalások előírják a tagállamok számára, hogy az abban meghatározott bizonyos feltételek mellett kártalanítsák a gyártókat az esetleges felelősségvállalásokért."
Forrás: A koronavírus és az Unió oltóanyag-stratégiája
Igen, én is egy facebookos kép linkként láttam itt a gyakorin, sajnos szerintem törölték azt a kérdést ami alatt próbáltam kiszedni az egyik válaszolóból hogy mi a kép forrása, sehogy nem találom most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!