Hogy lehet visszavonni a felelősségem elismerem nyilatkozatot?
"Nem lehet visszavonni, mert aláírtad"
Valahol olvastam, hogy simán visszavonható. Bíróságra is vinném az ügyet, az anyagi kár jelentős.
A baleseti bejelentőn nincs olyan, hogy elismered a felelősségedet.
A baleset körülményeit írják le a felek, és azt aláírják.
Igen, értem, hogy mire célzol, de most olvastam egy cikket, miszerint a gyorshajtónak is elsőbbsége van. Tehát azzal, hogy át akarsz menni a sárgán, ami nyilván szabálysértés, még nem jelenti azt, hogy automatikusan te lennél a hibás. Nem éppen jó a hasonlat, de M.Richárd is 140 km/h-van ment 50 helyett, mégsem ő volt automatikusan a hibás. Ez nyilván rossz példa, csak azért hoztam, hogy azért mert valaki szabályt szeg, még nem következik, hogy automatikusan ő lenne a hibás.
Ha belenézett volna a tükörbe, ami ugye kötelező, akkor látott volna jönni.
"akkor már nem lehet alatta elsuhanni, mert közben piros lesz belőle."
Nem a keresztbe menő forgalmat kaptam el, hanem egy sávváltót.
"De mostmár utólagos helysíznelés lehet max, amin valószínűleg buksz"
Már semmi sincs a helyszínen, mert ez több napja történt. A rajz szerint, bár eléggé móriczka, szerintem nekem kedvez. A rajz szerint, ami a valóság is, nem fejezte be a sávváltást, amikor belementem.
"A baleseti bejelentőn nincs olyan, hogy elismered a felelősségedet.
A baleset körülményeit írják le a felek, és azt aláírják."
Ezt ki tudnád légyszives fejteni, hogy miért gondolod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!