Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogy lehet visszavonni a...

Hogy lehet visszavonni a felelősségem elismerem nyilatkozatot?

Figyelt kérdés
Baleset részese voltam, ott helyben elismertem a felelősségemet, de most visszavonnám. Hogyan tudom megtenni? Rendőrségi intézkedés nem történt, mert én elismertem a felelősségemet.
2022. febr. 14. 20:57
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
Szerintem nem bukó, mert ha féktávolságon belül vált sávot, akkor biztos az ütközés, és ez én szerintem az ő hibája.
2022. febr. 14. 21:30
 12/39 A kérdező kommentje:

"Nem lehet visszavonni, mert aláírtad"

Valahol olvastam, hogy simán visszavonható. Bíróságra is vinném az ügyet, az anyagi kár jelentős.

2022. febr. 14. 21:31
 13/39 A kérdező kommentje:
Az anyagi károm kb. 2 és fél millió forint. Várhatóan gazdasági totálkár lett. Ennyi pénzért elmennék a bíróságra is.
2022. febr. 14. 21:32
 14/39 anonim ***** válasza:
14%
Közben elolvastam miért akarod visszavonni. A probléma ezzel az, hogy ha még balesettel együtt is sikerült megállni a sárga előtt, akkor eleve nem is tudtál volna áthajtani rajta, mert arra már pirosra váltott volna a lámpa, magyarul piroson mentél volna át. A sárga jelzés direkt úgy van kialakítva, hogy ha nem tudsz megállni, akkor még éppen átenged, de ha van akkora távolság, hogy még meg lehessen állni előtte, akkor már nem lehet alatta elsuhanni, mert közben piros lesz belőle.
2022. febr. 14. 21:34
 15/39 anonim ***** válasza:
81%
De mostmár utólagos helysíznelés lehet max, amin valószínűleg buksz. Ezt ott kellett volna rendőrt hívni és azt mondani, hogy te csak elakartál menni egészen a lámpáig, erre ő sávot váltott eléd. Ezzel kb megis nyerted volna az ügyet, mivel ugye a másik váltott sávot. Mostmár kb esélytelen vagy.
 16/39 anonim ***** válasza:
80%

A baleseti bejelentőn nincs olyan, hogy elismered a felelősségedet.

A baleset körülményeit írják le a felek, és azt aláírják.

17/39 A kérdező kommentje:

Igen, értem, hogy mire célzol, de most olvastam egy cikket, miszerint a gyorshajtónak is elsőbbsége van. Tehát azzal, hogy át akarsz menni a sárgán, ami nyilván szabálysértés, még nem jelenti azt, hogy automatikusan te lennél a hibás. Nem éppen jó a hasonlat, de M.Richárd is 140 km/h-van ment 50 helyett, mégsem ő volt automatikusan a hibás. Ez nyilván rossz példa, csak azért hoztam, hogy azért mert valaki szabályt szeg, még nem következik, hogy automatikusan ő lenne a hibás.

Ha belenézett volna a tükörbe, ami ugye kötelező, akkor látott volna jönni.

"akkor már nem lehet alatta elsuhanni, mert közben piros lesz belőle."

Nem a keresztbe menő forgalmat kaptam el, hanem egy sávváltót.

2022. febr. 14. 21:39
 18/39 anonim ***** válasza:
57%
Én csak azt nem értem, ha tudod, hogy vissza lehet vonni, és úgyis neked van szerinted igazad, akkor minek a kérdés? Beszélj a biztosítóddal meg fogadj ügyvédet.
2022. febr. 14. 21:41
 19/39 A kérdező kommentje:

"De mostmár utólagos helysíznelés lehet max, amin valószínűleg buksz"

Már semmi sincs a helyszínen, mert ez több napja történt. A rajz szerint, bár eléggé móriczka, szerintem nekem kedvez. A rajz szerint, ami a valóság is, nem fejezte be a sávváltást, amikor belementem.

"A baleseti bejelentőn nincs olyan, hogy elismered a felelősségedet.

A baleset körülményeit írják le a felek, és azt aláírják."

Ezt ki tudnád légyszives fejteni, hogy miért gondolod?

2022. febr. 14. 21:42
 20/39 anonim ***** válasza:
52%
Mi értjük mit mondasz, de te nem érted, amit mi. Mostmár, utólag, nagyon nehéz dolgod lenne, többet buknál, mint nyernél. HA, ott rendőrt hívtál volna és nem lovagolnál neki azon, hogy te srágán akartál átmenni, akkor simán nyerted volna a dolgot, mert a másik váltott sávot. Innen kb esélyed nincs.
2022. febr. 14. 21:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!