Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi értelme van egy olyan...

Mi értelme van egy olyan záróvonalnak, amely mindkét oldalán szaggatott vonal van?

Figyelt kérdés
Az logikus, hogy ha a záróvonal egyik felén szaggatott vonal van, akkor onnan átlééphető, a másik oldalról viszont nem. De ma egy olyan záróvonallal találkoztam, amelynek mindkét oldalán van szaggatott vonal. Ennek mi értelme? Ezt hogyan értelmezi a kresz?

2022. febr. 9. 17:16
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
64%

„25/30 A kérdező kommentje:

#23: De nem tilos előzni! Miért ragaszkodtok ehhez a hülyeséghez? Tábla nincs, és ha szaggatott van a záróvonal mellett, akkor abból az irányból megengedi a kresz az előzést.”

Lásd 30. válasz, második kép. Ott van az előzni tilos tábla.

Menj el szemorvoshoz!

2022. febr. 12. 14:48
 32/34 anonim ***** válasza:
64%

A 31. választ lepontozók azonnal adják vissza a jogsit, de akik engem lepontoznak, azok is.

A 30. válasz írója vagyok. lefotóztam a helyet tegnap.

A 2. képen jól látható az előzni tilos tábla. Mondott OTT VAN az, ami a kérdező szerint nincs. És az is tisztán kivehető, hogy a záróvonal mellett szakaszosan van csak terelővonal, nem egybefüggően.

És miért? Mert mindkét oldalon, minden egyes ingatlannál van gépjárművek közlekedésére szolgáló kapu.

Ha csak záróvonal lenne, akkor jobbra sem kanyarodhatnának be a telkükre, mert záróvonal mellett tilos megállni. Ha olyan széles a sáv, hogy egy kamionos gond nélkül elfér sávon belül, akkor szabad csak megállni.

Tehát ha csak záróvonal lenne, akkor az itt lakók semmiképpen sem tudnának járművel közlekedni, egyik irányból sem.

2022. febr. 13. 14:08
 33/34 anonim ***** válasza:
64%

Gyerekek, itt tényleg a hülyeség tombol? Ez valami sport, hogy rendre lepontozzátok az értelmes válaszokat? Ez valami élvezet?

Mi relevánsabb felelet lehetne a kérdésre, mint a helyszínen készült fotók?

2022. febr. 13. 17:36
 34/34 anonim ***** válasza:
65%

Valaki adhatna végre magyarázatot tényleg, mi fenét nyomkodtok pirosat? Vagy kérdező, te vagy jelen több regisztrációval?

Valami értelmes ellenérvet írjatok. Vagy az nem megy?

2022. febr. 13. 18:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!