Mi értelme van egy olyan záróvonalnak, amely mindkét oldalán szaggatott vonal van?
Ha erről van szó, akkor nem mindkét menetiránynak van megszaggatva... Ha jobbratartást vesszük alapul, és ha mindenki a saját forgalmisávjában halad, akkor csak a kijelölt gyalog átkelőhely utáni rész van megszakítva. Zebra előtt mindkét iránynak záróvonal, zebra után, pedig fel van oldva, kivéve a szembe jövőknek a zebra miatt nyilván.
#16: Mert előzni tilos, a felsorolt manőverek pedig megengedettek
#25: És mi a helyzet a zebra környékén az előzéssel? Talán, mert ez a "hülyeség" benne van a kreszben?
A zebrán előzést én konkrétan 17 büntetőponttal díjaznám, de ez magánvélemény.
Zebrán előzni tilos, nem kell hozzá semmiféle vonal sem. Sőt, ha csak felfestés van, mert a táblát ellopták, kiverték, cica megette, akkor is tilos. Vagy ha csak tábla van, akkor is.
Nos, a mai napon (2022. február 12.), a délelőtti órákban megnéztem a helyet, és le is fényképeztem. A festés ugyan ott friss, de nincs eltérés a korábbitól.
Továbbá engem igazol, és mindenki mást, aki értelmet talált benne.
És ott van az az előzni tilos tábla is, ami a kérdező szerint nincs (emlékeim szerint).
A Veress Péter út felül érkezve a Hősök fasorára ott díszeleg az előzni tilos tábla.
Innentől a lámpáig záróvonal van, ami önmagában is tiltja az előzést. A tábla mindenképpen kell, mert az útburkolati jel nem mindig látható.
És igen, pont azért van mindkét oldalán szaggatott (de nem összefüggően) vonal, mert mind a két oldalon van gépjárművek behajtására szolgáló kapu.
A buszmegállóhoz érve csak egyik oldalon van. Ez azt teszi lehetővé, hogy a megállóban álló buszt ki lehessen kerülni.
Az Újszász utca felől előzni tilos tábla nincs, csak megállni tilos, és záróvonal a zebra előtt.
Íme a képek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!