Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi értelme van egy olyan...

Mi értelme van egy olyan záróvonalnak, amely mindkét oldalán szaggatott vonal van?

Figyelt kérdés
Az logikus, hogy ha a záróvonal egyik felén szaggatott vonal van, akkor onnan átlééphető, a másik oldalról viszont nem. De ma egy olyan záróvonallal találkoztam, amelynek mindkét oldalán van szaggatott vonal. Ennek mi értelme? Ezt hogyan értelmezi a kresz?

2022. febr. 9. 17:16
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

[link]

Ha erről van szó, akkor nem mindkét menetiránynak van megszaggatva... Ha jobbratartást vesszük alapul, és ha mindenki a saját forgalmisávjában halad, akkor csak a kijelölt gyalog átkelőhely utáni rész van megszakítva. Zebra előtt mindkét iránynak záróvonal, zebra után, pedig fel van oldva, kivéve a szembe jövőknek a zebra miatt nyilván.

2022. febr. 11. 01:53
 22/34 anonim ***** válasza:
93%
Ez régi felvétel. Most nem ilyen.
2022. febr. 11. 06:36
 23/34 anonim ***** válasza:
46%

#16: Mert előzni tilos, a felsorolt manőverek pedig megengedettek

2022. febr. 11. 08:51
 24/34 A kérdező kommentje:
#20: Az hol van a kreszben, hogy ha rövid a szaggatott szakasz, akkor az nem oldja fel az előzést? Mert itt sem előtte, sem utána nincs záróvonal, tehát nem is rövid, hiszen nics sima záróvonal sehol. Hiába kötitek az ebet, szerintem ez így itt marhaság.
2022. febr. 11. 11:32
 25/34 A kérdező kommentje:
#23: De nem tilos előzni! Miért ragaszkodtok ehhez a hülyeséghez? Tábla nincs, és ha szaggatott van a záróvonal mellett, akkor abból az irányból megengedi a kresz az előzést.
2022. febr. 11. 11:34
 26/34 anonim ***** válasza:
46%

#25: És mi a helyzet a zebra környékén az előzéssel? Talán, mert ez a "hülyeség" benne van a kreszben?

2022. febr. 11. 12:00
 27/34 anonim ***** válasza:
93%

A zebrán előzést én konkrétan 17 büntetőponttal díjaznám, de ez magánvélemény.

Zebrán előzni tilos, nem kell hozzá semmiféle vonal sem. Sőt, ha csak felfestés van, mert a táblát ellopták, kiverték, cica megette, akkor is tilos. Vagy ha csak tábla van, akkor is.

2022. febr. 11. 12:04
 28/34 A kérdező kommentje:
#27: Pontosan. A zebrán amúgy is tilos előzni. Pont ezért értelmetlen ez a felfestés.
2022. febr. 11. 19:04
 29/34 anonim ***** válasza:
Aha. Akkor miert az az általános, higy záróvonalat festenek fel, a Köhém rendeletnek megfelelően. Ha felesleges?
2022. febr. 11. 19:22
 30/34 anonim ***** válasza:
79%

Nos, a mai napon (2022. február 12.), a délelőtti órákban megnéztem a helyet, és le is fényképeztem. A festés ugyan ott friss, de nincs eltérés a korábbitól.

Továbbá engem igazol, és mindenki mást, aki értelmet talált benne.

És ott van az az előzni tilos tábla is, ami a kérdező szerint nincs (emlékeim szerint).

A Veress Péter út felül érkezve a Hősök fasorára ott díszeleg az előzni tilos tábla.

Innentől a lámpáig záróvonal van, ami önmagában is tiltja az előzést. A tábla mindenképpen kell, mert az útburkolati jel nem mindig látható.

És igen, pont azért van mindkét oldalán szaggatott (de nem összefüggően) vonal, mert mind a két oldalon van gépjárművek behajtására szolgáló kapu.

A buszmegállóhoz érve csak egyik oldalon van. Ez azt teszi lehetővé, hogy a megállóban álló buszt ki lehessen kerülni.

Az Újszász utca felől előzni tilos tábla nincs, csak megállni tilos, és záróvonal a zebra előtt.

Íme a képek:

[link]

[link]

[link]

[link]

2022. febr. 12. 13:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!