Volt már olyan baleseted aminél te voltál a hibás?
Volt.
Sávváltásnál jöttek a másik sávban. Én ugyan belenéztem a visszapillantóba, de alighanem nemhogy nem 50-nel, még csak nem is 70-nel jött a terepjáró, hanem "ami belefér". Nekem viszont előre is figyelnem kellett, mert fékezett a sor előttem, ezért is akartam sávot váltani. Mikor belenéztem a tükörbe, még üres volt a sáv, mire odahúztam a kormányt, már ott volt a terepjáró. Koccanás lett, semmi több. A kötelező felelősségbiztosításnál visszaugrott kettőt a bónuszom, más nem történt.
Volt egy másik eset is. Elaludtam vezetés közben. Szerencsére senki mással nem ütköztem, csak a szalagkorlátokkal. Megúsztam a minimális, 10e Ft-os bírsággal, csak persze az autóm is összetörött.
Még friss 1 hónapos jogsival történt az eset.
Nem nagyon tartottam akkoriban követési távolságot, mert gondoltam minek az.
Meg is tanultam hamar, annyi kellett, hogy egy pillanatra kinéztem oldalra, mire vissza fordítottam a fejem, az előttem lévő gépkocsi állt egyhelyben.
Egy hirtelen, bal kormányrántással elkerültem azt, hogy neki menjek az előttem lévőnek, viszont a járda szigetre futottam fel és ott neki vágódtam egy útvonalat jelző táblának.
Nagy kár itt nem lett, de megtanultam egy életre, hogy mi az a követési távolság :D Azóta nem volt még csak balesetveszélyes szituációm sem.
Főútra akartam balra kikanyarodni. Balról jött egymikrobusz de olyan távolsága volt, hogy még biztonságosan kikanyarodhattam. Már a főúton a saját sávomban voltam, amikor hirtelen sávot váltott és nekem jött. A rendőr állásfoglalása szerint megijesztettem, és ezért kapta félre a kormányt.
Vagy egy év múlva megtudtam egy ott dolgozótól, hogy a cég, akié volt a mikrobusz, 13 órás egyfolytában vezetésre küldte a sofőrt. Fáradt volt, talán el is szundított, felriadva valóban megijedt és rosszul cselekedet, mert ha egyenesen megy tovább, semmi baj nem lett volna. A cég volt a hunyó, meg a sofőr, hogy nem tagadta meg a 13 órás vezetést, de utáltam volna pereskedni pár 10 ezer Ft kár miatt. Nem volt akkora a kár, mint a Casco önrész, így nem foglalkoztam vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!