Volt egy balesetem, a másik fél nem ismerte el, hogy ő volt a hibás, én sem, rendőr lett hívva. Mire számíthatok?
Ma egy parkolóban nekem jöttek autóval egy szűk kanyarban, miközben én megálltam egy helyben és dudáltam hogy álljon meg, vagy nekem fog jönni. A dudálás ellenére a másik jármű jött tovább és kanyarodás közben nekem jött, az autója oldala behorpadt. A vétkes fél a rendőrnek azt mondta hogy én mentem neki, ezt az autójában ülő 2 személy tudja bizonyítani. Én elmondtam mi történt, engem a mellettem ülő 1 és a forgalombam résztvevő 2 ember tud igazolni, hogy nem én voltam a vétkes.
Mire számíthatok az eljárás során, bármi is lesz a végső kimenetel?
Mivel neked van független tanúd, szerintem egyértelműen neked fognak igazat adni.
(Legalábbis remélem)
"nekem jött, az autója oldala behorpadt"
Ha ő ment neked, akkor hogyan horpadhatott be az ő oldala? Kilinccsel előre fordult?
Gondolom, a másik kanyarodásnál ráfordult a kérdező kocsijának orrára.
De akkor lehet látni szerintem a sérüléseken, hogy a kocsi mozgott. A te kocsidnak talán nincs is féknyoma, ha nem vészfékeztél.
Nekem már volt egy esetem, amikor a másik sofőrnek volt egy "független" tanúja (cimborája másik kocsiban), nekem meg csak az autómban ülő tanúm, mégis én lettem a vétlen fél, a helyszínelés alapján.
Nagyon nem mindegy, hogy melyikteknek volt elsőbbsége. Ha pl. te nem adtál meg elsőbbséget, akkor hiába, hogy a másik nem állt meg, legalábbis felezik a felelősséget.
Ha neked volt elsőbbséged, akkor ez téged segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!