Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ez most mi? Hibás Kresz...

Ez most mi? Hibás Kresz kérdés, vagy én tudok valamit rosszul?

Figyelt kérdés

[link]

Aki nem látja a képet, elmondom: Rendőr írányítja a forgalmat, a kereszteződés közepén áll velünk szemben. A kérdés, hogy mehetünk-e tovább. Én azt válaszoltam, hogy nem, de a program szerint igen....

2015. szept. 3. 01:32
 1/7 anonim ***** válasza:

Rendőrt szemből, hátulról nem támadunk, ezt jól tudod a probléma a képpel van, mert ha jól megnézed a rendőr nem szemben áll, hanem oldalt csak feléd néz.

A jelzés a szemből érkező kék színű továbbhaladását is tiltja, nem csak a jobbról érkező piros autóét.

Tehát e jelzésre a válasz jó csak a kép megtévesztő.

2015. szept. 3. 02:07
 2/7 A kérdező kommentje:
Remek. Köszönöm a választ! Gondolom azért ilyen a kép, mert nem az számít, hogy milyen a tudásod, hanem az, hogy lehetőleg menj el 2-3szor a vizsgára, és fizesd be párszor a vizsgadíjat. :(
2015. szept. 3. 02:14
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem, a kép azért ilyen, mert csak egy olyan karjelzés létezik amin így áll a rendőr:

"d) ha a rendőr jobb karját vízszintesen maga elé nyújtja, bal karjával pedig maga elé int, a balról érkező járművek - a rendőr előtt - balra bekanyarodhatnak; a jelzés nem tiltja a balról érkező járművek egyenes irányban való továbbhaladását vagy jobbra bekanyarodását, de a többi irányból érkezők részére a továbbhaladás tilalmát jelenti;"

[link]

II. RÉSZ

Közúti jelzések

A rendőr jelzései

2015. szept. 3. 06:35
 4/7 kreszforum ***** válasza:
Az tanár csak halkan teszem hozzá, hogy ez csak egy tanító program, a vizsgán a képek egyértelműek. Úgyhogy nem kell számítanod szívatásra...
2015. szept. 3. 08:52
 5/7 anonim ***** válasza:

Van lehetőség azon a programon is gyakorolni, amelyiken a vizsga lesz, meglepetés tehát nem érhet.

Meg kell szokni a képeket, néhány alkalom után már nem lesz probléma.

Nem tudom az új adatbázisban milyen képek vannak, amikor én vizsgáztam, elég miniatűr képek voltak, s figyelmesen meg kellett nézni, hogy pl egy forgalmi helyzetes kérdésnél van-e tábla - meg lehetett látni, de a mérete miatt bizony keresni kellett.

Mindezzel együtt az elméleti vizsgára tökéletesen fel lehetett készülni, aki rendesen használta a gyakorló programot, nem érhette meglepetés.

Szerintem most is ugyanaz a helyzet, aki elméleti vizsgán megbukik, az felkészületlenül ment oda, a 10 hibapont lehetőség irdatlanul sok.

2015. szept. 3. 17:27
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem tudod véletlenül, mi annak a programnak a neve, illetve honnan lehet letölteni?
2015. szept. 3. 21:19
 7/7 anonim ***** válasza:

KRESZ egyéni gyakorlóprogram.

A mostani állapotokat nem ismerem, a program ugyanaz, de az adatbázist ez év elején frissítették, bővítették.

Év elején a SZAKOE honlapján ingyenesen elérhető volt az új adatbázis, ott lehetett gyakorolni.

Az autós iskolák szoktak adni a tanulóiknak segédanyagot, mi is onnan kaptuk az említett programot az akkor aktuális adatbázissal.

2015. szept. 4. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!