Vasúti átjárónál piros jelzés miatt elkezdtek megállni az autók. Jobbra van alárendelt út. Ezért én nem sorakoztam fel a 6. autó mögé szorosan, hanem hagytam kb. 3 autónyi távolságot. A mögöttem lévő reakciója lent olvasható. Mit mond KRESZ?
Figyelt kérdés
Remélem érthetően magyaráztam el. Sokszor 5 percet is kell várni a vonatra, ezért hagytam helyet az esetlegesen jobbról érkezőnek, ha a vasúti átjárótól távolodva ki szeretne kanyarodni a teljesen üres sávra. A mögöttem lévő, dudált 2x, majd kiszállt és elkezdett KRESZ órát tartani. Van konkrét dolog ezzel a szituációval kapcsolatban?2022. jan. 4. 15:43
21/23 anonim válasza:
"Nem kötekedni akarok, de egy kikanyarodó jöhet akár szembe."
Az elsőbbséggel rendelkezőnek az elsőbbsége a teljes útra vonatkozik.
Ha a szabálytalan oldalon, de a védett úton haladok, akkor is elsőbbségem van!
22/23 anonim válasza:
Én meg kötekedni akarok és mindenki egy barom.
23/23 A kérdező kommentje:
Igazold az állításodat! Itt már főleg elméleti vizeken evezünk, a gyakorlatban a legutolsó példa ritka. Nyilván mindenki tud várni 5 percet, de ha balesetveszély nélkül feleslegesen állsz, az sokaknak kellemetlen.
Szóval igazold, hogy "mindenki barom"
2022. jan. 5. 16:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!