Ha főútvonalra kanyarodsz ki alárendelt útról jobbra, mely irányokba fordulva nézel előtte?
Bal - jobb.
Jobbra azért kell elnézni, mert érkezhet előző autó, keresztezheti gyalogos az úttestet (mindkettő szabályos, sőt elsőbbségük van.) De akár lehet bármilyen akadály vagy kátyú az úton, amit nem veszel észre, ha csak balra nézel el.
kettes-hármas sokat segített, tedd amit javasolnak.
Nem csak a balról jövőt kell sasolni, hanem a jobbról ezerrel előző versenyzőt is. A gyalogos majd elugrik.
Mindét irányba, egyértelmű, oktató nem így tanította?
Nem csak gyalogos és versenyző, de túlméretes jármű, ilyenkor traktor/kombájn stb is jöhet. Na meg ha olyan kereszteződés geometriája nem biztos hogy ki tudsz úgy fordulni, hogy a jobbról érkezőt ne közelítse az autó orra veszélyesen
Igen, sajnos sok az agyhalott, aki csak balra néz el, ezért ilyen helyeken hiába szabályos az előzés, inkább kivárok.
Igaz, hogy ő lenne 100%-ban a hibás, de kinek hiányzik egy frontális karambol?
A főútvonalon szabad előzni, úgy hogy ha ebből baleset lenne akkor a ki kanyarodó lenne a hibás.
Velem is történt már nem egyszer hogy kikanyarodott én meg előztem . De mivel kamionnal voltam , piszkosul menekült az árok partra .
Teljesen mindegy hogy jobbról vagy balról jön vagy épp előz, a főúton haladónak van elsőbbsége !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!