Szoktatok mást zavarni forgalmas kereszteződésben, alárendelt útról kanyarodva?
Nem szeretek másokat zavarni, az a helyzet. Én valami 10 percig álltam Romániában ilyen szituban (csak mögöttem voltak kevesen), ott ERŐS forgalom volt nonstop, bőven kellett volna már lámpa s ha nem engednek el, nem tudom, mi lett volna. De valahol megértelek, hogy kihajtottál egy ponton, bár nem látom, mennyire akadályoztad az autót, bár ha ingatlanról hajtott ki, akkor azért nem 100-ról kellett lefékeznie s remélhetőleg igyekeztél is felvenni a tempót...
Magyarországon ilyen problémáim nem voltak, valamikor csak van egy lyuk, kihajtás után pedig már jobb, kicsi a motorom, de másodikban azért rendesen gyorsul, mások elé ugrásnál pörgetem, megteszem, ami tőlem telik, a mögöttem haladónak éppenséggel nem kell rátaposnia a fékre.
Én mint hipermiler, azt nem szeretem, ha úgy hajtanak ki elém, hogy még gurulva, sőt motorfékkel is beleállnék, muszáj rendesen fékeznem. DE ha olyan a szitu, hogy a szerencsétlen nem tud máshogy kijönni, én aztán nem pampognék... Persze nem is tartozom a kirívóan türelmetlen s kicsit sem empatikus vezetők közé.
Mivel magam is kerülhetek ilyen helyzetbe, nyilván nem állok bele a másik seggébe, hanem segítek neki. Fordított esetben is jól esne.
Megjegyzem ilyenkor nyugodtan gurulj ki félpályáig, mert beengednek. Ne csinald mindig, mindenhol, de erős forgalomban belefér, ha adott esetben rövid időre megállsz keresztben.
Nagy forgalomban muszáj vagy kikényszeríteni, akár a másik közlekedő zavarásával is, hogy beengedjenek.
Én ilyenkor megvárom, hogy balról legyen egy nagyobb lyuk. Behajtok az útpálya feléig. Jobbról a 2-3. autós szinte biztosan beenged. Ha közben balról jönnek, majd szépen megvár.
Azért, mert én se szeretem ha kijönnek elém és utána tötyögnök előttem.
Ha kimegyek valaki elé, akkor próbálom a legkevésbe feltartani.
Kamionnal sok esetben egyszerűen nem megy zavarás nélkül. Várhatsz ott míg valaki megsajnál.
Vagy bizonyos országokban. Moszkvában ott élnéd le az életed, míg valaki önszántából beengedne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!