Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Vasúti átjárónál piros jelzés...

Vasúti átjárónál piros jelzés miatt elkezdtek megállni az autók. Jobbra van alárendelt út. Ezért én nem sorakoztam fel a 6. autó mögé szorosan, hanem hagytam kb. 3 autónyi távolságot. A mögöttem lévő reakciója lent olvasható. Mit mond KRESZ?

Figyelt kérdés
Remélem érthetően magyaráztam el. Sokszor 5 percet is kell várni a vonatra, ezért hagytam helyet az esetlegesen jobbról érkezőnek, ha a vasúti átjárótól távolodva ki szeretne kanyarodni a teljesen üres sávra. A mögöttem lévő, dudált 2x, majd kiszállt és elkezdett KRESZ órát tartani. Van konkrét dolog ezzel a szituációval kapcsolatban?

2022. jan. 4. 15:43
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
97%
Helyesen cselekedtél. A másik beteg.
2022. jan. 4. 15:51
 2/23 anonim ***** válasza:
96%
Te csináltad helyesen. Sajnos jellemző, hogy kereszteződésbe is bemennek és ott várnak, akadályozva a keresztben esetleg elmenőt.
2022. jan. 4. 15:54
 3/23 anonim ***** válasza:
93%

Múltkor a kresz professzor is eltorlaszolta a kereszteződést.

Az állampolgárok hülyeségére egyszerűen már nincsenek szavak!

2022. jan. 4. 16:01
 4/23 A kérdező kommentje:
Azt is kifogásolta, hogy beállhat elénk 2-3 autó...
2022. jan. 4. 16:05
 5/23 anonim ***** válasza:
52%

Mondjuk a 3 autónyi távolság valóban felesleges és félreérthető.

Nem egyértelmű, hogy forgalmi okból állsz, vagy valami más okból.

Az rendben van, hogy a kereszteződést nem zártad el, de ekkora távolságra sem jó megállni.

Nálunk csuklós busz kanyarodik jobbról balra, és egy autónyi hely bőven elég.

2022. jan. 4. 16:13
 6/23 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy igazad van, de mindketten láttuk a tilos jelzést, ráadásul az előttem lévő pont úgy állt meg, hogy épp ne férjek oda. Egyébként vasúti átjárón is jellemző, hogy rámennek a sínekre, hiába látják, hogy még nincs hely elhagyni az átjárót, pl. egy védett út miatt nem férsz el.
2022. jan. 4. 16:17
 7/23 anonim ***** válasza:
51%
A tilos jelzést látta, de abban bizonytalan lehetett, hogy megindulsz-e a sorral, vagy maradsz ott, ahol vagy. Most még ki tudott volna két-három autó is, de ha mindkét irányban megindul a forgalom, már lehet ott ragadnak.
2022. jan. 4. 16:20
 8/23 anonim ***** válasza:
6%
Ügyesen csináltad, bár az sem szabálytalan, ha forgalmi okból beállsz a kereszteződésbe (ha nem lámpás).
2022. jan. 4. 17:10
 9/23 anonim ***** válasza:
84%

8-as, bár explicit tiltás nincs rá a KRESZ-ben, az akadályozás általános tilalmát rá lehet húzni e helyzetre lámpa nélküli kereszteződés esetén is.

Szóval mindenki hagyja csak ki szépen a kereszteződést, ha lehet. Egy kivétel van : ha a mögötted jövő elkanyarodna. Olyankor illik elengedni.

2022. jan. 4. 17:50
 10/23 anonim ***** válasza:
89%

Engem ma azért dudáltak le, mert LASSÍTOTTAM egy forgalmas zebránál, ami pont buszmegálló mellett van és bármikor eléd léphet egy gyalogos.

Ha nem céges lenne a kocsi, dobtam volna neki egy satu féket, aztán magyarázza a rendőrnek, miért megy neki egy zebránál megálló autónak.

2022. jan. 4. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!