Vasúti átjárónál piros jelzés miatt elkezdtek megállni az autók. Jobbra van alárendelt út. Ezért én nem sorakoztam fel a 6. autó mögé szorosan, hanem hagytam kb. 3 autónyi távolságot. A mögöttem lévő reakciója lent olvasható. Mit mond KRESZ?
Múltkor a kresz professzor is eltorlaszolta a kereszteződést.
Az állampolgárok hülyeségére egyszerűen már nincsenek szavak!
Mondjuk a 3 autónyi távolság valóban felesleges és félreérthető.
Nem egyértelmű, hogy forgalmi okból állsz, vagy valami más okból.
Az rendben van, hogy a kereszteződést nem zártad el, de ekkora távolságra sem jó megállni.
Nálunk csuklós busz kanyarodik jobbról balra, és egy autónyi hely bőven elég.
8-as, bár explicit tiltás nincs rá a KRESZ-ben, az akadályozás általános tilalmát rá lehet húzni e helyzetre lámpa nélküli kereszteződés esetén is.
Szóval mindenki hagyja csak ki szépen a kereszteződést, ha lehet. Egy kivétel van : ha a mögötted jövő elkanyarodna. Olyankor illik elengedni.
Engem ma azért dudáltak le, mert LASSÍTOTTAM egy forgalmas zebránál, ami pont buszmegálló mellett van és bármikor eléd léphet egy gyalogos.
Ha nem céges lenne a kocsi, dobtam volna neki egy satu féket, aztán magyarázza a rendőrnek, miért megy neki egy zebránál megálló autónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!