Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Vasúti átjárónál piros jelzés...

Vasúti átjárónál piros jelzés miatt elkezdtek megállni az autók. Jobbra van alárendelt út. Ezért én nem sorakoztam fel a 6. autó mögé szorosan, hanem hagytam kb. 3 autónyi távolságot. A mögöttem lévő reakciója lent olvasható. Mit mond KRESZ?

Figyelt kérdés
Remélem érthetően magyaráztam el. Sokszor 5 percet is kell várni a vonatra, ezért hagytam helyet az esetlegesen jobbról érkezőnek, ha a vasúti átjárótól távolodva ki szeretne kanyarodni a teljesen üres sávra. A mögöttem lévő, dudált 2x, majd kiszállt és elkezdett KRESZ órát tartani. Van konkrét dolog ezzel a szituációval kapcsolatban?

2022. jan. 4. 15:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%

Lehet nem fog tetszeni a válaszom, de én az ilyen szituációkat úgy oldom meg, hogy mielőtt beállok az előttem álló seggébe (ezzel eltorlaszolva a kereszteződést) azelőtt benézek a kereszteződésbe. Ha azt látom, hogy senki nincs ott és senki nem jön akkor nem hagyok helyet. Ha látom, hogy áll ott valaki, megvárom mit akar.

Ha utána érne oda valaki akkor az már kibírja azt a kis időt míg elmegy a vonat.

2022. jan. 4. 18:35
 12/23 anonim ***** válasza:
85%
#11 Gyökér vagy, ha így csinálod. Remélem ezt valaki a helyszínen is elmagyarázza neked egyszer.
2022. jan. 4. 18:42
 13/23 anonim ***** válasza:
0%

#12 Szerintem meg empatikus voltam, mert gondoltam másokra is, de olyanra felesleges gondolni aki ott sincs.

Illetve egy korábbi válaszadó kiválóan rávilágított arra, hogy lehet a mögötted állók közül valaki le szeretne kanyarodni, így ő rá is van gondolva.

Természetesen ha közben odaér valaki aki balra ki szeretne az üres sávra fordulni és van lehetőségem akkor hátrább tolatok annyit, hogy kiférjen.

2022. jan. 4. 18:54
 14/23 anonim ***** válasza:
93%
Hogy tolatnál hátra, amikor mögötted is állnak? A kérdező pedig egyértelműen leírta, hogy az adott vasúti átjárónál "sokszor 5 percet is várni kell". Megnézném az arcodat, amikor egy ilyen miatt, mint te, nem tudsz bekanyarodni egy utcába, vársz 5 percet csak azért, mert a bunkója ott álldogál a kereszteződésben.
2022. jan. 4. 18:57
 15/23 A kérdező kommentje:

Azért ne menjen vérre, tanuljunk egymástól. Őszintén szólva a mögöttem lévő sem számított rá, hogy ott fékezni fogok. 5 perc összejöhet ha szemből két vonatot is bevárnak, vagy állomás előtt/után van az átjáró.

Amikor feltettem a kérdést, nem gondoltam arra, aki esetleg jobbra le szeretne kanyarodni. Nos, ha látja a lyukat, kikerül minket és bekanyarodik, viszont ha nincs meggyőződve arról, hogy van helye letérni, akkor miután elindul a sor, abban bízhat, hogy valaki beengedi.

2022. jan. 4. 19:15
 16/23 anonim ***** válasza:
0%

#14 Én akkor higgadtan várok 5 percet...

Ennyi. Nem csinálok belőle problémát, kellett már többet is várnom hasonló eset miatt.

Az a te bajod, hogy idegbeteg vagy.

2022. jan. 4. 19:17
 17/23 anonim ***** válasza:
81%
Kereszteződésben megálnni nem csak tahóság, de szabálytalan is. Ezzel együtt viszont az szabályos (és szerintem is elvárható), hogy kb. a kereszteződés vonaláig elgurulj, vagy legalább annak a közelébe. Persze úgy hogy ki tudjanak kanyarodni, tehát nem kell kicentizni, de nem is kell egy kilométer helyet hagyni. Ha még a kereszteződés szélétől is legalább 5-6 méterre álltál meg, akkor érthető a másik autós nézőponta is.
2022. jan. 5. 02:25
 18/23 anonim ***** válasza:
93%

Nem csak a kikanyarodókra, hanem a bekanyarodókra is gondolni kell.

Én elég gyakran vagyok ilyen helyzetben, hogy a vasút melletti utcába kanyarodok. Olyankor - mint mindenki más is - megelőzöm a sorompó előtt álló kocsikat (látom, ugye, hogy szembe nem tud jönni a forgalom), és megyek a dolgomra. Nem is emlékszem olyanra, hogy teljesen lezárták volna az utat. Az megesik, hogy valami karámszökevény kérődző félig elzárja a kocsijával, de olyankor az utána jövő hagy annyival több helyet, hogy ha kicsit ügyeskedve is, de el lehessen menni. Ha egy normál szélességű utca, akkor 2-3 kocsihossz teljesen rendjén való. Semmire nem megy vele, ha 10 m-rel előbb várakozik, ugyanúgy ki kell várni a sorompó felnyílását, és az előtte állók elindulását, addig meg már le lehet tudni ezt a 10 m-t is.

2022. jan. 5. 08:39
 19/23 A kérdező kommentje:

08:39

Nem kötekedni akarok, de egy kikanyarodó jöhet akár szembe. Hogy egy kicsit bonyolítsuk. :D

2022. jan. 5. 11:09
 20/23 anonim ***** válasza:
93%

Akkor majd megoldjuk valahogy... Nem egy kilométert megyek bal oldalon. A kikanyarodó majd szétnéz, és látja, hogy jövök. Attól, hogy bal sávban haladok, még elsőbbségem van a táblás útról kikanyarodóval szemben.

A KRESZ nem tiltja több álló autó kikerülését. A kereszteződésnél meg be is fejezem az előzést, tehát még ebbe se lehet nagyon belekötni.

Ha mégis kikanyarodik egy figyelmetlen valaki, abból se lesz baj, ha nem gumicsikorgatással megy, mert én is csökkentett tempóval adom elő. Szépen elmegyünk egymás mellett, mert mindketten haladni akarunk, és kész.

2022. jan. 5. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!