Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ezt most csak én nem értem?

Ezt most csak én nem értem?

Figyelt kérdés

[link]

Amennyiben a nappali menetfényt csak nappal jó látási viszonyok között szabad használni akkor minek kell használni???

2021. dec. 9. 16:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
66%
És egyébként ismerek olyat, aki havonta 3-szor is cserélt izzót, tehát durván hetente, ha pont úgy jött ki neki. Mindig kiment valamelyik neki. Belvárosi futárként dolgozott a kocsival és minden egyes címnél fel-le kapcsolta a lámpát. Ha nem hivatásosként dolgozol, akkor nem biztos hogy érzed a jelentőségét ennek.
2021. dec. 9. 18:25
 12/18 anonim ***** válasza:
65%
Izzó meg izzó közt is van különbség. A normál halogének elég sokat kibírnak, tapasztalatom szerint simán 10 évet is normál használat, napi 2-4 felkapcsolás mellett, az erősebb fényerejű, meg jó ha elmegy ugyanezekkel a feltételekkel fél évet.
2021. dec. 9. 18:31
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
Az élettartam az teljesen más. Itt azon van a hangsúly, hogy egyetlen izzó sem bírja, ha felmelegedett állapotban rákapcsolnak.
2021. dec. 9. 18:37
 14/18 anonim ***** válasza:
78%
#10 Senki sem mondta hogy lakott területen belül égettesd. Másrészt, amennyi figyelmetlen sofőr van el kell a menetfény.
2021. dec. 9. 18:55
 15/18 anonim ***** válasza:
12%
#14 Akkor olvasd el a rá érkezett választ. Rögtön belém kötött valaki, hogy akkor hülye vagyok, mert nem égetem. A lepontozások is arról árulkodnak, hogy ők is hasonlóan gondolják.
2021. dec. 9. 18:58
 16/18 anonim ***** válasza:
94%

"Úgy kapcsolgassátok a lámpát feleslegesen, hogy emiatt szokott kiégni az izzó. Én amióta eszemet tudom, csak lakott terület végét jelző táblánál kapcsolom fel a világítást és a kezdete táblánál nyomom is le. 30 év alatt egyszer sem kellett még izzót cserélnem."

Az leesett hogy lakott terület vége táblák alapján rendszeresen ki be nyomni pont hogy sokszorta több kapcsolgatással jár, mint egyszer fel és egyszer lekapcsolni? Pont hogy a te módszered növeli az izzó kiégésének az esélyét!

2021. dec. 9. 23:00
 17/18 anonim ***** válasza:
39%
Amúgy meg milyen izzóról beszélsz, mikor a mai modern autókon és az utólagos pár ezres menetfény is ledes? Azon meg éveket bírnak.
2021. dec. 10. 06:34
 18/18 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem rossz logikával közelíted meg a dolgot, kérdező.

Nem az van, hogy ha jók a látási viszonyok, ezért kell felkapcsolni a nappali menetfényt. Hanem mert mindig kell kapcsolni valamit lakott területen kívül, de jó látási viszonyok közt elég a menetfény, nem kell komolyabb és hátul is világító. Tehát ez a kitétel, hogy nappali menetfényt kell használni, egy engedmény.

Nyáron van az a verőfényes idő, amikor nem nagyon van jelentősége, mert alig látni a rengeteg fény miatt. Viszont jó látási viszonynak minősül az is, amikor nagyon vékony felhőréteg miatt nem is látod az eget, de kimondottan világos van attól még, na ilyen időben már a nappali menetfény is messziről látható. És mivel ez vezetés közben változhat, amit a sofőrök úgyse követnének le-felkapcsolgatással, ezért inkább mindig kötelező valaminek égni.

2021. dec. 12. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!