Hogy jobban észrevehető legyél. Oké hogy napsütés van meg minden, de jobban észrevehető egy szemből jövő autó ha van menetfénye. Van az az autószín és környezet amiben nappal is képes beleolvadni.
2021. dec. 9. 16:45
2/18 anonim válasza:
nem kell használni, felkapcsolhatod helyette a tompítottat is
2021. dec. 9. 16:47
3/18 anonim válasza:
Mert lakott területen kívűl kötelező használni valamilyen kivilágítást. Erre jó a nappali menetfény is (tompított helyett), de csak nappal jó látási viszonyok mellett.
2021. dec. 9. 16:48
4/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2021. dec. 9. 16:55
5/18 anonim válasza:
Lakott területen kívül kötelező a világítás, ami nem hülyeség, egyszer figyeld meg, hogy a kivilágított autót sokkal könnyebben észreveszed és sokkal pontosabban meg tudod becsülni a sebességét, mint egy világítás nélkülinek.
Mivel a tompított fényszóró nem optimális nappali fényviszonyok között (sokat fogyaszt és főleg lefelé világít), ezért találták ki a nappali menetfényt (drl), ami sokkal hatékonyabb erre.
2021. dec. 9. 17:42
6/18 anonim válasza:
Egyébként nem tudom ki hogy van vele, de nekem elindulás után már szinte rutinból jön, hogy felkapcsolom a tompítottat. Verőfényes napsütésben is. Motoron kötelező lakotterületen is, érthető okokból. Autóval sem árt ha fel van kapcsolva.🤷♂️
2021. dec. 9. 17:52
7/18 anonim válasza:
Úgy kapcsolgassátok a lámpát feleslegesen, hogy emiatt szokott kiégni az izzó. Én amióta eszemet tudom, csak lakott terület végét jelző táblánál kapcsolom fel a világítást és a kezdete táblánál nyomom is le. 30 év alatt egyszer sem kellett még izzót cserélnem.
2021. dec. 9. 17:54
8/18 anonim válasza:
#7 Azt a mindenit, mert fél évente venni kell egy izzót, micsoda költségekbe verem magamat....
Majd ha beléd rongyol valaki szemből mert annyira spórolni akarsz azon a pár száz vagy max ezer Forinton remélem örülni fogsz hogy élve kiszállsz a kocsiból, biztos megéri ezen spórolni...
2021. dec. 9. 18:20
9/18 anonim válasza:
Anno részben azért találták ki, mert lehetnek olyan helyzetek, fényviszonyok, mikor a szembesávba lévő autóról nem tudod megállapítani, hogy az most egy a kocsisorban előtted lévő autót előz, vagy szembe jön veled, ezért van az, hogy a nappali menetfény is csak elöl világít. Viszont ott a bibi, hogy hátul nincs, és szürkületben, városban meg sokan elfelejtik felkapcsolni, átváltani tompítottra. Ezt jelenti az, hogy csak nappal és jó látási viszonyok közt szabad használni, mert nincs a kocsi hátulja kivilágítva.
2021. dec. 9. 18:22
10/18 anonim válasza:
Miért rongyolnának nekem? Alapból nem kötelező a világítás lakott területen belül. Régen, amikor még nem volt divat a menetjelző, addig az embereknek eszébe sem jutott városban tompítottal közlekedni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!