Raktok fel téligumit? van értelme évi 1-2 nap havas nap miatt feltenni?
már felraktam
vegyél 4 évszakost...
Én már tegnap felraktam.
Ma reggel is - 4,2 fok volt. Szerintem a nyári gumi ilyenkor már nem tapad úgy, ahogy kellene.
Vagyishát el lehetne indulni nyárival, csak óvatosabban kellene vezetni vele.
Szerintem idén más telünk lesz. Tavaly kinevettem volna aki így október vége felé felrakja, olyan melegek voltak. Idén ez nincs így.
Teljesen száraz úton még fagypont alatt is elmegy a nyári, mert 10 perc alatt felmelegszik a súrlódástól és kellően felpuhul újra, csak addig kell nagyon óvatosnak lenni. Csak az a baj, hogy télen ritka a teljesen száraz út.
Viszont télen az elég gyakori, hogy ha nem is hó van, de egy kis eső esik, ami ráadásul éjszaka lefagy, meg ilyenek. De már 0 fokos nedves, ködös, nyálkás időben is jobb a téli.
Télen én se sokat autózok, 10 év alatt sikerült elkoptatni a téli gumiról 2 mm-t, de már olyan kemény volt már 10 fokban is, mint az üveg. Pirellitől azért többet vártam volna, a másik kocsin mindenféle szedett-vedett régi téli gumik egész használhatók.
Úgyhogy téli helyett én is vettem egy olyan négyévszakost, ami viszonylag olcsó, és a tesztek szerint veri a nagy márkák olcsóbb négyévszakosait, meg az olcsó téli gumikat télen, és nyári gumikat nyáron. 5 év alatt lekoptatom, és megint veszek újat, nem kell 2 garnitúra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!