Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Első egyedüli vezetésemnél...

Első egyedüli vezetésemnél nagykn gáz, ha elfelejtettem egy kanyarodási szabályt és inkább magam mellé engedtem egy járművet?

Figyelt kérdés
Elfelejtettem, hogy ha szemből jön valami és balra akarok kanyarodni főútról kis utcára, akkor nekem van elsőbbségem, mert hirtelen azt hittem annak, aki jobbra kisívben kanyarodik. Pár mp-t vártam, aztán inkább elengedtem a kamiont, hogy ne legyen baleset. Nagyon gáz?

2021. okt. 22. 07:38
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
89%
Most vagy nem tudsz fogalmazni, vagy zavar van a fejedben szabályok terén. Ajánlom KRESZ oktatókönyv újboli áttanulmányozását.
2021. okt. 22. 10:36
 22/26 anonim ***** válasza:
65%
Azt írod hogy biztos vagy a szabályokban, a kérdésben mégis egy leírtál egy olyan szabályt, amit "elfelejtettél", ami rossz, és nem így szól a szabály.
2021. okt. 22. 10:54
 23/26 anonim ***** válasza:
83%

#20: valószínűleg a vizsgára gondolt. A vizsgabiztosok többsége férfi, és a többségük egy csinos nő hatására hajlamos nem objektíven értékelni.

De ha balesetet okozol, a rendőrséget, bíróságot és a biztosítót nem nagyon fogja meghatni, hogy nő vagy.

2021. okt. 22. 11:25
 24/26 anonim ***** válasza:
83%
Az a jó ha megállsz és vársz ha bizonytalan vagy és nem kanyarodsz ki senki elé. Abból nem lesz baleset. De a szabályt tényleg rosszul tudod.
2021. okt. 22. 12:11
 25/26 anonim ***** válasza:
87%

Ezt végig kéne nézni, jegyzetelnmi, megtanulni, megérteni. Pár nap alatt végzel vele. Ennél jobban nem lehet elmagyarázni a KRESZ-t. Tiszta, világos, érthető.

https://www.youtube.com/watch?v=5ROD3wQtk1Q&list=PLyBTUlfT1s..

Körülbelül ennyi:

1)

Ha egyenesen halad a főút, akkor ha balra kanyarodsz alárendelt útra, akkor elsőbbséget kell adnon a főúton szemből jövőnek, ha:

- az nem változtat irányt (egyenesen szembe jön)

- jobbra kanyarodik ("kis ívben", a terelővonalat nem átlépve)

2)

Balra kanyarodó főúton ("balra banán", videók közt ott lesz) ha balra kanyarodsz, akkor "nem változtatsz irányt", szóval mész szépen, mindegy ki merre akar menni és honnan.

2021. okt. 22. 13:22
 26/26 MGéza ***** válasza:
77%
Egyenes, kis ív(jobb), nagy ív(bal), ha főúton érkeznek és csak az az egy főút van(tehát a kereszteződés nem egyenrangú). Tehát baromira nem vagy tisztában a szabályokkal, sőt, rosszul tudod őket. Hiába vagy nő, már kezedben a jogsi, ha egyszer balesetet okozol mert te rosszul tudod, attól még elő leszel véve. Addig örülj, amíg csak a gyakorin oltanak a hibáidért.
2021. okt. 22. 21:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!