Első egyedüli vezetésemnél nagykn gáz, ha elfelejtettem egy kanyarodási szabályt és inkább magam mellé engedtem egy járművet?
"Elfelejtetted, hogy balra kanyarodva neked van elsőbbséged?"
Na mesélj, miért is lenne elsőbbsége a balra kanyaropdónak?
Igyekszem szabályok szerint vezetni mert ha ilyenből baj van hogy elengedtek akkor én vagyok a hibás ugye, gond esetén. Meg az a baj én nem értem az ilyen jelzéseket. Ablakon nem láttam be sötétben, hogy intett volna. Fényjáték nem volt. Csak megállt.
Lehet jobb ha kamion esetében kicsit korábban állok meg legközelebb, hogy el tudjon menni nagy ívben? Abbol nincs baj?
"Helyzet hogy egy önbizalomhiányos lány vagyok, aki rég nem vezetett."
Senkit nem érdekel. Rád is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint bárkire.
"Azért így tettem fel a kérdést, hogy biztosra menjek mert könnyen megreng az önbizalmam és nem értek dolgokat néha."
Tehát igazából tudod a szabályokat, csak szándékosan hülyének tettetted magadat?
"Előtte szabályosan tettem meg az utat."
Honnan tudod, ha nem vagy biztos a szabályokban?
"Nem baleseteztem szerintem ez látszik abból is, hogy ide írok."
Nem látszik, lehet hogy fekvőgipszben írkálsz ide. Egyebként meg nem rajtad múlt, hogy nem volt baleseted az eddigiek alapján.
"Csak még nem találkoztam ilyennel, hogy a kamionnak ilyen problémái vannak és biztosítani kell az elengedését. Se vizsgán se vezetéskor. Új volt. Nézzétek el"
Nem az a baj, hogy nincs rutinod, mindenki így kezdi, hanem hogy az elsőbbségi szabályokban nem vagy 100%-ig biztos.
"Elfelejtettem, hogy ha szemből jön valami és balra akarok kanyarodni főútról kis utcára, akkor nekem van elsőbbségem, mert hirtelen azt hittem annak, aki jobbra kisívben kanyarodik."
Ebből a mondatból nem ez jött le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!