Mit tegyek ha elfelejtettem vezetni?
5 éve nem vezettem már, mivel nem volt rá szükségem és most úgy érzem mintha minden ezzel kapcsolatos tudást kisöpörtek volna a fejemből. Elképzelhetetlennek tartom, hogy most bepattanjak egy autóba és szalonképesen közlekedjek vele, hiába van jogsim. A kresztáblák jelentései sincsenek már meg, meg az autó kezelése is gondot okozna.
Arra gondoltam, hogy benyalom újra a kresz könyvet plusz a párom felajánlotta hogy gyakorol velem valami kevésbé forgalmas helyen szerintetek ez elég lehet, hogy újra vissza rázódjak? Vagy esetleg megint oktatóhoz kéne járnom?
Előre is köszönöm a tanácsokat.
23/N
Tanulj, gyakorolj.
Megkopik a nem használt képesség, de azért nem nullára.
Pl, ha valaki megtanul kerékpározni, de éveken keresztül nem ül biciklire, amikor ismét kerékpározni kezd, igen bizonytalannak érzi a két keréken közlekedést, de azért az alapokat nem felejtette el.
Az autó veszélyesebb, sokkal nagyobb a felelősség, de azt sem nullára felejtted el.
Akkor menj oktatóhoz, ha bebizonyosodott, kevés az, amit a párod segíteni tud.
#2#
A KRESZ könnyvben nincs semmi felesleges, legfeljebb csak bizonyos tudásra X-nek nincs szüksége, de ugyanaz Y-nak fontos.
Oktató nellett gyakorolva is a kérdezőé a teljes felelősség, már nem tanuló.
Persze, egy oktató tudja mire kell figyelni, de egy oktató nem ér rá mindíg korrepetálni, lehet csak hetek, hónapok múlva tudja vállani a korrepetálást, és kérdés, milyen gyakran.
Természetesen oktatóhoz kell menni, ha arra valóban szükség van, feltételezem, annyi önkontrolja van a kérdezőnek, hogy felmérje, ha kevés az a segítség, amit a párjától kaphat, de első lépésnek az is teljesen jó
"de ehhez nem kell egy teljes KRESZ-könyvet átnyálazni, mert rengeteg felesleges infó van bennük"
Nocsak!
Mi benne a felesleges infó szerinted?
Én a barátod helyében simán beültetnélek a kocsiba, elvinnélek valahová, ahol lehet gyakorolni. Elmagyaráznék bizonyos dolgokat a szabályokról, a forgalomról, megmutatnám az autó kezelését, ha valami nem tiszta, akkor pedig megkérdezed és válaszolok. Aztán helyet cserélnénk és megpróbálkoznál az alap dolgokkal, elindulás, váltás, megállás stb. Van jogosítványod, levizsgáztál, szerintem egy tapasztalt sofőr segítsége elég.
A jogosítvány megszerzése után én sem vezettem kb. 5 évig. Az évi 50-100 km vezetés, ami esetleg volt, az semmi. Nagyon bénának éreztem magam, még fel is tettem itt a kérdést, hogy fogok én valaha rendesen vezetni? Aztán lett autóm, egyszerűen csak beleültem, vezettem és belejöttem. Azóta eltelt ismét 5 év, soktízezer kilométer van a hátam mögött, napi szinten autóval járok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!