Munkaidő túllépés esetén figyelembe vehető a három órás pihenő?
Próbálom érthetőbben:
Tehát mondjuk van adott napon 6+9 órásom és félóra munkaidő túllépésem. Akkor a félóra maitt a kilences nem fér bele a 24be, tehát hiába van ott a hatos nem számolható el 11 órának. Igaz vagy nem igaz? Ott lekattant egy kilencesem hiába ez összesen 14 és fél óra.
Így sem tudja senki?
"Hiszen hétfőn hiába volt hat meg 8 és fél órám, mivel ugye a 24be nem fér bele a kilences a 15:35 miatt. Tehát nem vehetem figyelembe 11 órásnak."
Ezt nem hogy 11 órásnak ( rendes napi pihenőidőnek) hanem még 9 órásnak ( csökkentett napi pihenőidőnek) sem számít, mivel nincs meg az egybefüggő 9 óra. :D
Jó tudom nem ez a lényeg. Ha a 6 óra az pihenő volt ( mármint ezt regisztráltad a tachográffal ) akkor ez elmegy 3+9-nek, de olyan 3+9-nek amiért amúgy megcsekkeznek. Ezt leszámítva megmaradt a másik 3db 9 órás pihenőd, mert ez így ugyanúgy egy osztott 11 órás pihinek számít.
"Ezt leszámítva megmaradt a másik 3db 9 órás pihenőd, mert ez így ugyanúgy egy osztott 11 órás pihinek számít."
De annak nem csak akkor számít, ha belefér a 24 órába? A félórát már következő napon tartottam.
Nem fogós, ennek simán még bünetetési tétele is van:
3. melléklet a 156/2009. (VII. 29.) Korm. rendelethez
D11: Nem elegendő, 3 + 9 óránál rövidebb megosztott napi pihenőidő:
3 h + (8 h ≤...< 9 h) 10 000Ft
3 h + (7 h30 ≤...< 8 h) 30 000Ft
3 h + (7h≤...< 7 h 30) 60 000Ft
stb..
Az teljesen mindegy, hogy megszakítás miatt nincs meg a teljes 9 óra vagy azért mert kifutottál a 15/24-ből :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!