Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A közteres rendőröknek ki van...

A közteres rendőröknek ki van adva, hogy x időnként semmiségekért büntessenek, pontozzanak. Miért nem találnak ki erre is egy adót?

Figyelt kérdés

Pl. 60 helyett 80-al mész, hogy hajnalban időre beérj a munkahelyre 12 órázni, 30 ezer, rossz helyen parkolsz, 30 ezer, a GPS felvisz az autópályára, mert nem kapcsoltad ki a mobilon a fizetős utak elkerülése opciót a beállításokban, 20 ezer. A gumiabroncs profilmélysége nem megfelelő, 10 ezer...

Plusz a pontok és a bosszankodás, hogy te aztán igazi bűnöző vagy, bűnös életet élsz, megérdemled. Legalább olyanokat bűntetnének, pontoznának, akik valóban rászolgáltak. És olyan autójuk van, amiből látszik, hogy van rá keret.

Néhány rendőr azt szokta mondani, hogy nem szívesen csinálják, de nekik ez ki van adva, hogy most itt büntessenek. ​

Persze lehet mondani, hogy tartsd be a KRESZ-t. De ilyenekért és más hasonló apróságokért, amik nem veszélyeztetnek másokat, nem akadályoz másokat, a forgalmat nem veszélyezteti, miért büntetnek? Az ilyenekért veszik el a jogosítványt, ha összegyűlnek a pontok. Miért nem találnak ki erre egy külön adót? Ha már úgyis csak azért büntetnek, mert ez "ki van adva", hogy most itt és itt ennyi csekket kell kiosztanom semmiségekért.

2021. okt. 2. 10:32
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
72%

A két helyet foglal el nem egyszerű eset.

Én is áltam már úgy. Le is parasztoztak. De az előzményt nem látták. Egy méretes kisbusz ferdén állt be. Gondolom nem akart kilógni.

Ehhez igazodtak a többiek is, azaz ott mindenki kicsit átlógott.

Amikor érkeztem, volt egy szabad hely, ha tetszik két felhely. Ne parkoljak le ott?

Amikor vágeztem a vásárlással, a többiek már elmentek.

Te nem álltál volna be oda 9.?

2021. okt. 2. 13:46
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

A dinamikus, 18-1 pontos rendszert támogatnám. Bizonyos esetekben, bármennyit is gyűjtött be az illető, 17-re egészíteném ki.

Pl. aki zebránál álló autót kikerül, előz.

Zebrához közel lévő megállónál záróvonal, sraffozott felfestés ellenére buszt kerülőnek.

Azán kerékpárúton (!) hosszában közlekedő autósnak. De attól leginkább elvenném a jogsit.

Járdán autózótól első esetben is végleg.

Járdára parkolónak is 17 pont.

Általában az etikátlan, többiket semmibe vevő, agresszív vezetőkre szállnék rá keményen.

2021. okt. 2. 13:53
 13/23 anonim ***** válasza:
49%

Amit leírtál teljesen tipikus. A kisbusz eleve mit keres ott ahová be se fér? Nade a többi meg miért nem áll meg 1-el odébb tisztességesen két felfestés közé? Akkor megmaradna a leosztás, látszik ki a sültparaszt és ha eltakarodik akkor ott lesz a két hely.

Nálunk nincs felfestve, de érdekes, hogy egyik este csak 5 autó tud ott lenni, másik este meg 7, köztük puttonyosok is, transitok. Ha napközben csak 1 is baromul áll be és a többi ahhoz igazodik, később nem lesz hely. Külön ipik, hogy a baromul beállók utána jelentős számban napokig ott is rohadnak, főleg covid óta, hogy drága a benzin és nem járnak annyit, meg sehova se.

2021. okt. 2. 13:55
 14/23 anonim ***** válasza:

hat figyi, azt tudom mondani, hogy nem kene tojni a szabalyokra (meg az ilyen szorszalhasogatosokra sem) es akkor nem kene hogy allandoan megbuntessenek

vagy ha mar sikerul tojni rajuk, akkor legalabb ne azon ertetlenkedj, hogy miert huztak meg

2021. okt. 2. 15:44
 15/23 A kérdező kommentje:

Azokat büntessék akik tényleg tojnak a szabályokra!

Ha apróságokért büntetnek, mert kell a pénz, és ez ki van adva(hogy ma itt és itt osszanak ennyi csekket), akkor mindegy lenne, ha bevezetnének erre egy külön adónemet.

2021. okt. 2. 16:04
 16/23 anonim ***** válasza:
62%
Neked a hatvan helyett nyolcvan az apróság? Akkor mi nem az?
2021. okt. 2. 16:20
 17/23 A kérdező kommentje:
Aki hússzal többel megy, igazi bűnöző, igazad van!
2021. okt. 2. 16:37
 18/23 anonim ***** válasza:
62%

Na látod, akkor ebben szépen meg is egyeztünk.

Néhány hét tapasztalata kevés, tudom. De pl. Szlovéniában alig találkoztam olyannal, aki gyorsabban ment volna a megengedettnél. Motorosok is szépen lelassítanak, ha lakott helyre érnek, de országúton sem mennek. Csodálkoztam is. Nyíl egyenes út, tiszta, normál tapadás. Szép napos idő. 85-90 körül autózok. Motoros mögöttem. Szemből senki. Jobb indek, kicsit lassítok, menj pajtás, én csak „sétálok”.

És ő is lassít. Mehetne, de nem megy.

Svájc. Ezt csak mesélték, ha nem igaz, nem az én hibám.

Ismerősöm barátoknál volt kint. Egy alkalommal az ő autójával mentek át a szomszéd kisvárosba. A lakott helyen 55-tel ment óra szerint.

– Mi itt most kiszállnánk. Mondja a barát.

– Rendben, de miért? Még nem érkeztünk meg.

– Mi itt nem szoktunk száguldozni. Az 50 az ötven, nem ötvenegy.

Hallottam szintén, ez is lehet nem igaz: a traffipaxot nem állítják magasabbra. Nincs olyan, hogy pontatlan mérés, blablabla.

Ha ötvenegyet mérnek, akkor megállítanak és büntetnek.

Mondom, lehet mese.

Az igazi bűnözőket börtönbe csukják. Te csak felelőtlen van.

Újra kérdezem: Másokkal szemben is elnéző vagy? Mondjuk kereszt rombol valaki a piroson előtted? Beáll a kapud elé, és nem tudsz beállni? Ezeken csak mosolyogsz. Vagy 80 deka a kilós kenyér? Apróság, kicsi eltérés csak. Vagy nem az egész fizetésedet kapod meg, csak 90% százalékát. Ezek mind rendben vannak?

2021. okt. 2. 17:16
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

De amúgy azzal tisztában vagy, hogy csak az általános sebességkorlátokra vonatkozik a +15km/h tolerancia?

Ha egy adott szakaszra speciális sebesség korlátozás van elrendelve (pl mész a 90-es szakaszon, majd jön egy 60-as tábla), és ott mérnek akkor ott zéró tolerancia van és 61-től is küldik a csekket.

2021. okt. 2. 20:01
 20/23 anonim ***** válasza:
70%

#20 Nem a levegőbe beszélek, hanem tapasztalatból mondom. Jártam már így.

Ha elhagyod a települést és ott mérnek nem sokkal utána akkor 105-el még mehetsz, nem jön csekk.

De ha ezt megelőzte egy külön elhelyezett 60-as vagy 70-es tábla és nem lett a mérési pontig feloldva akkor bizony nincs tolerancia. Olyan esetben a legminimálisabb sebességtúllépés is büntetéssel jár. Ezt én magam sem tudtam sokáig, de a saját káromból megtanultam.

2021. okt. 3. 01:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!