Elparkolnátok egy nehezen talált, szabályos parkolóhelyről amennyiben ez más rossz parkolása miatt problémákat szülne?
Ma reggel a városban elég nagy forgalom volt. Parkolóhelyet nehéz volt találni, ezért úgy döntöttem, hogy befordulok egy utcába és ott félrehúzódok arra az 5 percre míg beszaladok a boltba. Tehát úgy parkoltam le, hogy befordultam egy mellékutcába és az utca jobb oldalán félig a járdára feltett kerékkel megálltam.
Semmi nem tiltja a parkolást, teljesen szabályos volt egyébként. Ebben 100%-ig biztos vagyok mert oktatómmal is parkoltunk így anno. Ő is megerősítette.
Azonban mikor megálltam szemből feltorlódott a kocsisor amellyel semmi probléma nem lett volna de az út túloldalán egy teherautós úgy állt meg, hogy kilógott a hátulja az útra emiatt a szemből jövőnek az út közepére kellett húzódnia. Ebből a szituációból pedig az adódott, hogy a mögöttem bekanyarodó autósok már nem fértek el köztem és a feltorlódott kocsisor között. Ezt akkor realizáltam mikor már kiszálltam. Azelőtt még mögöttem nem volt forgalom.
Na de ugorjunk vissza oda, hogy realizáltam a történteket. Ekkor már kiszálltam a kocsiból mint említettem és épp zárni akartam le kulccsal az ajtót. Úgy voltam vele én már nem ülök vissza, majd szólnak ha zavarok. Még le sem érkeztem zárni már fel is csendült a duda szó a mögöttem várakozó autóból. Megkérdeztem, hogy álljak e arrébb. Bólogatott, hogy igen.
Amikor beültem és beindítottam a motort addigra megtisztult az út és elhajtott. Mindenesetre arrébb mentem mert igyekszem mindenkivel békében lenni. Nem érdekem az aggresszió.
Innen a kérdésem is.
Ti ilyen szituációban hogyan cselekedtetek volna? Arrébb mentetek volna segítve a mögöttes forgalmi haladást vagy úgy lennétek vele, hogy nem a ti hibátok és leszarjátok?
Én valahogy nem tudom az ilyet leszarni. Félek, hogyha ezt teszem szembe kerülök egy agresszív állattal akit nem fogja érdekelni, hogy a tükröm oda lesz.
Inkább a béke mint a néhány perces időspórolás.
Egyébként még ha van is tábla, akkor sem állhatsz meg SEHOL úgy, hogy nem marad 3m szabadon az úton (az annyi ahol egy nagy homlokrakodó/markoló is lazán elfér)
Ha egy személyautós elakad, az messze nincs 3m
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!