Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Elparkolnátok egy nehezen...

Elparkolnátok egy nehezen talált, szabályos parkolóhelyről amennyiben ez más rossz parkolása miatt problémákat szülne?

Figyelt kérdés

Ma reggel a városban elég nagy forgalom volt. Parkolóhelyet nehéz volt találni, ezért úgy döntöttem, hogy befordulok egy utcába és ott félrehúzódok arra az 5 percre míg beszaladok a boltba. Tehát úgy parkoltam le, hogy befordultam egy mellékutcába és az utca jobb oldalán félig a járdára feltett kerékkel megálltam.

Semmi nem tiltja a parkolást, teljesen szabályos volt egyébként. Ebben 100%-ig biztos vagyok mert oktatómmal is parkoltunk így anno. Ő is megerősítette.

Azonban mikor megálltam szemből feltorlódott a kocsisor amellyel semmi probléma nem lett volna de az út túloldalán egy teherautós úgy állt meg, hogy kilógott a hátulja az útra emiatt a szemből jövőnek az út közepére kellett húzódnia. Ebből a szituációból pedig az adódott, hogy a mögöttem bekanyarodó autósok már nem fértek el köztem és a feltorlódott kocsisor között. Ezt akkor realizáltam mikor már kiszálltam. Azelőtt még mögöttem nem volt forgalom.

Na de ugorjunk vissza oda, hogy realizáltam a történteket. Ekkor már kiszálltam a kocsiból mint említettem és épp zárni akartam le kulccsal az ajtót. Úgy voltam vele én már nem ülök vissza, majd szólnak ha zavarok. Még le sem érkeztem zárni már fel is csendült a duda szó a mögöttem várakozó autóból. Megkérdeztem, hogy álljak e arrébb. Bólogatott, hogy igen.

Amikor beültem és beindítottam a motort addigra megtisztult az út és elhajtott. Mindenesetre arrébb mentem mert igyekszem mindenkivel békében lenni. Nem érdekem az aggresszió.

Innen a kérdésem is.

Ti ilyen szituációban hogyan cselekedtetek volna? Arrébb mentetek volna segítve a mögöttes forgalmi haladást vagy úgy lennétek vele, hogy nem a ti hibátok és leszarjátok?

Én valahogy nem tudom az ilyet leszarni. Félek, hogyha ezt teszem szembe kerülök egy agresszív állattal akit nem fogja érdekelni, hogy a tükröm oda lesz.

Inkább a béke mint a néhány perces időspórolás.

2021. aug. 7. 19:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
leparkolsz rosszul, nem fèrek el, ès te teszel szivessèget? papi ha elmès,ès nem tidok elmenni, elvontatom az autódat, aztàn megtudod, hogy mi a szabàly....
2021. aug. 7. 22:18
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

azt azèrt èrted a logikàt:

-nem fèrnek el

-szabàlytalan

Vàlasz:Kèrdezès nèlkül àllok arrèbb

2021. aug. 7. 22:19
 13/22 A kérdező kommentje:

Jól van, én csesztem egyébként el igen.

Bocs, hogy így kikeltem magamból csak lesokkolt, hogy még az oktatóm szavaiban sem bízhatok teljesen.

De mindegy, tanultam belőle, legközelebb nem állok oda. Sajnos a KRESZ tudásom is meggyengült az "apró betűs részeket" tekintve. Annyira nem friss jogsis vagyok, (voltak inkább kihagyásaim) csak követem a tipikus magyar mentalitást, hogy ha sikerült KRESZ vizsga onnantól felesleges átfrissíteni a KRESZ tudást.

2021. aug. 7. 22:38
 14/22 anonim ***** válasza:
90%
èvi 1* àtolvasom, 1-1 online tesztel, ősszel pedig vezetèstechnikai trèning... vegyèl rólam pèldàt,ne az àtlagból... a volàn mögött magadra szàmíthatsz, vagy tudod, vagy nem... vagy megbüntetnrk vagy nem... ez a kissebbik hiba, nem törtèl össze senkit, nem lett senkinek baja... Magadban bízz, ès hozz döntèst, ès vàlalj felelősèget... ennyi... a napi lecke fel lett adva, ha tènyleg èrdekel, tanulsz belőle... szèp estèt...
2021. aug. 8. 00:07
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Eltekintve attól, hogy szabályosan parkoltál-e vagy sem, én mindig odébb megyek, ha útban vagyok pl. más szabálytalan parkolása miatt. Nincs szükségem rá, hogy komolyabban meghúzzák az autóm olyanok, akik úgy vélik még pont elférnek mellettem, de aztán mégsem.
2021. aug. 8. 01:09
 16/22 anonim ***** válasza:
69%

Igen, ha feltételezzük ezt az esetet azzal a különbséggel, hogy szabályosan állok meg, akkor a saját kocsim biztonsága miatt nem maradok ott.

Volt már, hogy elég szűk egyirányú utcában találtam nagy nehezen helyet, viszont az utca bal oldalán pont ott parkolt egy autó (szabálytalanul, mert garantáltan nem volt meg mellette az 5,5 m). Annyi hely volt köztünk, hogy még egy széles személyautóval közlekedő mazsola is gond nélkül átment volna, viszont ha jön egy teherautó, az már nem fér át, vagy legalábbis végighúzza valamelyik kocsit, vagy leviszi a tükröt.

Na, akkor nagyon sajnáltam a helyet, az is felmerült bennem, hogy ott maradok, és ráhívom az illetőre a közterületeseket. De mivel sajnáltam az időt, addig őrizni az autómat, inkább kerestem helyet jóval távolabb. Ha nem féltem az autómat, akkor simán ott hagytam volna, majd aki nem fér el, az hívja a köztereseket...

2021. aug. 8. 05:38
 17/22 anonim ***** válasza:
39%

Járdára tilos parkolni, még féloldalasan is.

Kivéve ha kifejezetten tábla engedélyezi.

Amúgy ritka nagy paraszt vagy, letámasztod a szarodat, ami azonnal akadályozza a forgalmat, látod, erre elsétálsz. Igazi gyökér vagy.

2021. aug. 8. 06:16
 18/22 MGéza ***** válasza:
51%

#17: Akkor olvasd át a vonatkozó részt. Nem tilos, ha a gyalogosok részére elegendő szélességű járda marad, illetve tábla az ilyen módon történő parkolást nem tiltja, sőt, a tábla a parkolást kifejezetten ilyen módon elő is írhatja. Parkolás rendje tábla, nézz utána.

Kérdező, amit tilos és a leírásod alapján rosszul is csináltál: Nem tartottad be a kereszteződés metszéspontjától számított 5 méteres határt. Ez a szabály pont azért kell ha szemből torlódás van, akkor egy, az útra bekanyarodó jármű le tudjon húzódni, valamit a gyalogosok úttesten történő áthaladásának biztosítására.

2021. aug. 8. 10:53
 19/22 anonim ***** válasza:
51%
18, inkább te olvasd el a kreszt!
2021. aug. 8. 10:56
 20/22 MGéza ***** válasza:
69%
#18: Én néztem be, elnézést kérek. Tábla nélkül valóban tilos. Viszont a kérdésből nem derül ki, hogy azt az oktató mondta vagy van ott ezt engedő tábla. A megengedő tábla előtt természetesen így is szabálytalan.
2021. aug. 8. 11:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!