Elparkolnátok egy nehezen talált, szabályos parkolóhelyről amennyiben ez más rossz parkolása miatt problémákat szülne?
Ma reggel a városban elég nagy forgalom volt. Parkolóhelyet nehéz volt találni, ezért úgy döntöttem, hogy befordulok egy utcába és ott félrehúzódok arra az 5 percre míg beszaladok a boltba. Tehát úgy parkoltam le, hogy befordultam egy mellékutcába és az utca jobb oldalán félig a járdára feltett kerékkel megálltam.
Semmi nem tiltja a parkolást, teljesen szabályos volt egyébként. Ebben 100%-ig biztos vagyok mert oktatómmal is parkoltunk így anno. Ő is megerősítette.
Azonban mikor megálltam szemből feltorlódott a kocsisor amellyel semmi probléma nem lett volna de az út túloldalán egy teherautós úgy állt meg, hogy kilógott a hátulja az útra emiatt a szemből jövőnek az út közepére kellett húzódnia. Ebből a szituációból pedig az adódott, hogy a mögöttem bekanyarodó autósok már nem fértek el köztem és a feltorlódott kocsisor között. Ezt akkor realizáltam mikor már kiszálltam. Azelőtt még mögöttem nem volt forgalom.
Na de ugorjunk vissza oda, hogy realizáltam a történteket. Ekkor már kiszálltam a kocsiból mint említettem és épp zárni akartam le kulccsal az ajtót. Úgy voltam vele én már nem ülök vissza, majd szólnak ha zavarok. Még le sem érkeztem zárni már fel is csendült a duda szó a mögöttem várakozó autóból. Megkérdeztem, hogy álljak e arrébb. Bólogatott, hogy igen.
Amikor beültem és beindítottam a motort addigra megtisztult az út és elhajtott. Mindenesetre arrébb mentem mert igyekszem mindenkivel békében lenni. Nem érdekem az aggresszió.
Innen a kérdésem is.
Ti ilyen szituációban hogyan cselekedtetek volna? Arrébb mentetek volna segítve a mögöttes forgalmi haladást vagy úgy lennétek vele, hogy nem a ti hibátok és leszarjátok?
Én valahogy nem tudom az ilyet leszarni. Félek, hogyha ezt teszem szembe kerülök egy agresszív állattal akit nem fogja érdekelni, hogy a tükröm oda lesz.
Inkább a béke mint a néhány perces időspórolás.
“ Tehát úgy parkoltam le, hogy befordultam egy mellékutcába és az utca jobb oldalán félig a járdára feltett kerékkel megálltam.
Semmi nem tiltja a parkolást, teljesen szabályos volt egyébként.”
Csak akkor parkolhatsz a járdán, ha van rá tábla, hogy szabad. Vagyis nagy eséllyel tilosban álltál
“(8) * A járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha
a) azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi,
b) a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el,
c) a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad, és
d) a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg.”
“ de az út túloldalán egy teherautós úgy állt meg, hogy kilógott a hátulja az útra emiatt a szemből jövőnek az út közepére kellett húzódnia”
Ez miatt is tilosban álltál, mivel
“5) Tilos megállni:
a) ahol a jármű fényjelző készülék vagy jelzőtábla jelzésének az észlelését akadályozza;
b) ahol a jármű és az úttesten levő záróvonal vagy a jármű és az úttest másik szélén álló jármű között legalább három méter széles hely nem marad;“
“Ti ilyen szituációban hogyan cselekedtetek volna?” Nem parkoltam volna szabàlytalanul eleve
akkor szàmoljunk:
-Nincs tàbla engedèlyezve a jàrdán parkolàs:pipa
-Nincs jàrdàra felfestett jel :Pipa
-nincs meg a 3m: Pipa
-Kanyartól szàmított 5m.:Sztem Pipa(befordultam ès egyből leparkoltam)
Van egy olyan èrzèsem, rossz a kresz oktatód, megba forgalmi oktatód. Tanulj egy kicsit...
Nem dicséretet várok. Nincs is miért megdicsérni.
Annyi érdekel, hogy ha nagy nehezen le tudtok parkolni de ez valakit zavar és rátok szól akkor tovább álltok-e. Mert szívem mélyén nem igazán érdekelne az eset, csak kicsit féltem a kocsimat is, illetve fusztrálna ha elsétálnék mert tuti gyilkos szemekkel néznének rám.
Az én esetem csak egy példa volt.
Leparkoltam mint minden más autós előttem, csak annyi, hogy mellettem párhuzamosan akadály volt az úton és két autó szemből már nem fért el.
Emiatt pedig hátulról ledudáltak, hogy menjek arrébb mert ő nem fér el, csak mire beültem addigra szemből el tudtak menni és így aki dudált az is elfért. Én pedig azért álltam arrébb mert féltem, hogy valakit nem fog érdekelni a távolság és végighúzza az autómat.
1,5méter megvolt. A járda nagyon szűk, egy ember fér el rajta egyszerre így nem megoldás, hogy fentebb állok.
Értsd már meg, hogy többszörösen tilosban parkoltál!
Az a minimum, hogy hiszti nélkül arrébb álsz.
#6 Nem hisztiztem, amikor ezt írtam még csak az egyes komment volt ott.
Kicsit sem érdekelt, odaszóltam zavarok e. Azt mondta igen, intettem, hogy oké, bocs, beültem arrébb álltam, kész.
Ennyi történt.
Csak én azt hittem szabályos voltam mert más is szokott így parkolni. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!