Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Zebrán lehet előzni egy...

Zebrán lehet előzni egy nyomon haladó járművet?

Figyelt kérdés
2010. aug. 25. 21:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
57%

figy ku*vamindegy... vizsgán tudod ugy intézni hogy ne érd utol, kellő figyelem kell hozzá. amugy meg a biztonság a lényeg. stoptáblánál sem állok meg ha messziről beláthatóan nem jön semmi, de az elsőbbségadósnál is megállok ha nem látok rendesen.

röviden: naná hogy lehet! (főleg hogy a kérdés nem a szabad-e volt ;) )

2010. aug. 27. 13:22
 12/19 anonim ***** válasza:
56%
Utolsó, pont az ilyenek miatt van ennyi baleset.
2010. aug. 27. 16:25
 13/19 anonim ***** válasza:
62%

nem lehet (nem csak a kresz miatt).

a bicajos lassan megy, és egy bringás felnőtt simán lehet akkora, hogy mögötte mindvégig takarásban van a gyalogos (mondjuk egy gyerek). A gyalogos a bicajostól még simán át tud menni, hiszen egynyomú, és lassan halad. Viszont ha az autó elviharzik a bringás mellett, simán kivasalhatja a gyereket.

FYI: zebrán gyalogost gázolásért nagyon komoly börtön éveket lehet kapni, az egyik legszigorúbb vétség ami elkövethető. Ha meg ne adj isten gyereket gázolsz zebrán, pláne....

de azért előzgessetek nyugodtan, valszeg sokat jelent az a kemény 10 mp....

2010. aug. 27. 22:13
 14/19 anonim válasza:
38%
zebrán nem előzöl...semmit...és ha a gyalogos leül sz*rni a zebra közepére,akkoris meg kell várnod míg befejezi,még csak őt sem kerülheted ki..
2010. aug. 28. 02:25
 15/19 anonim válasza:
Én úgy buktam meg vizsgán, hogy azt gondoltam meg tudom előzni a bicajost még a zebra előtt. És azért buktattak meg, mert a zebráig nem tértem egészen vissza a saját sávomba. Tehát a bicajos már rohadtul mögöttem volt, de a visszapillantóm kb fél centit átlógott a felezővonalon.... :@
2010. aug. 28. 10:43
 16/19 anonim válasza:
NEM lehet előzni egy nyomon haladót sem. Július 5-én vizsgáztam KRESZ-ből elég jó eredménnyel. Azóta már városizok, és elég sok bajom is van ezzel, mert például a biciklist SEM előzheted meg. Ami néha nagy szívás, mert mire elmegy, aztán záróvonal etc. De a lényeg, hogy a 2010-es változtatások után sem szabad előzni SEMMILYEN JÁRMŰVET a járdán!
2010. aug. 28. 10:59
 17/19 anonim ***** válasza:

10:59-nek

"2010-es változtatások után sem szabad előzni SEMMILYEN JÁRMŰVET a járdán!"

A járdán 2010 előtt sem lehetett előzni. (Még csak az kellett volna... XD)

2010. aug. 28. 11:05
 18/19 anonim válasza:
54%
Ha a kanyar után lévő zebrához 9 keréken ér egy kamion (egy nyom!), azt elég nehéz. Ha arra gondoltál, hogy veled egy nyomsávban közlekedő jármű, azt simán ,mondjuk egy tankkal.
2010. szept. 1. 08:21
 19/19 anonim ***** válasza:
A válaszom határozottan nem mert én láttam egy 08-27 22:13 hsz-ben le irt esetet.A soför annyit mondott nem láttam a gyereket a biciklistől.
2010. szept. 4. 05:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!