Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Bármilyen 50 ccm-es járművet...

Bármilyen 50 ccm-es járművet építhetek?

Figyelt kérdés
Azt szeretném kérdezni hogy bármilyen 50 ccm-es járművet használhatok e közúton? Szeretnék építeni egyet. Természetesen lámpával és a kötelező dolgokkal felszerelve. B-s jogsim van.
2011. ápr. 18. 22:23
 1/7 anonim válasza:
Ha alváz száma van, motor száma van, közúti szabályoknak megfelel, akkor igen. Alváz és motorszám nélkül nem tudsz rá KFGB -t kötni. Ami meg nem felel meg a közúti szabályoknak, azt majd a rendőrrel megbeszéled egy csekk, feljelentés, vagy valami mellett.
2011. ápr. 18. 22:38
 2/7 anonim ***** válasza:

Dongó + ?

Én is építettem egyet, még 3 éve. Állat gép!

Viszont én is sokat agyaltam ezen a kérdésen. Itt is tettem ki kérdést erről, de válasz nemigen jött. De az tuti, hogy segédmotornak minősül, így biztosítás, és bukó kell(ene) rá. Nekem egyik sincs. Mert ugye a biztosítóhoz adás-vételivel kellene bemenni. De azt hogy, mikor az én kezem alatt kelt életre a gép??? Csináljak egy hamisat? Az sem kerek...

2011. ápr. 18. 23:05
 3/7 A kérdező kommentje:

Egy megerősített bicikli vázba szeretném építeni, és egy nagyon könnyű dirt/trial-t szeretnék csinálni.

Tudom hogy ezekre nagyobb ccm megfelelő lenne, de kezdésnek ellennék vele, és amúgy is szeretek barkácsolni

2011. ápr. 18. 23:48
 4/7 A kérdező kommentje:
És van egy rossz robogóm, annak az alvázszámát fel ehet használni a biztosításra?
2011. ápr. 19. 00:25
 5/7 A kérdező kommentje:
*lehet
2011. ápr. 19. 00:25
 6/7 anonim ***** válasza:
Triál gép lesz de közúton is akarsz vele közlekedni?
2011. ápr. 19. 19:22
 7/7 A kérdező kommentje:
igen, szeretnék vele ott is
2011. ápr. 21. 01:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!