A zebrán áttekerő kerékpárosnak is elsőbbsége van?
A fenéket!
A zebrán a gyalogosnak van elsőbbsége!
A "kerékpárosnak" csak akkor van elsőbbsége, ha leszáll a bringáról, és tolja, de akkor már gyalogosnak minősül.
De zebrán alapból tilos kerékpározni, így kerékpárossal szemben nem is definiálható elsőbbség sima zebrán.
Kerékpárt elvileg leszállva kéne áttolni a zebrán, de szinte senki nem így tesz(köztük énsem).
Viszont nem is hajtok le az autók elé, mert nincsenek felkészülve ilyen gyors mozgásra a zebrákon. Ha látod, hogy nagyon türelmetlen akkor engedd át, ha nem akkor ne mert neki nemkerül annyi energiába a megállás és elindulás, mint egy autónak.
Hát ezt azért így nem lehetne kijelenteni, azért szándékosan ne üsd el őket :P :P
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy nem lenne kizárólagos a felelősség, de ha gyosabban menték, vagy addig nyálazzák a kocsid, amíg kitalálják, hogy a fékhatás nem volt jó, vagy nem a körülményeknek megfelelően vezettél akkor...
Miért akarod bántani szerencsétlent?xD
Amúgy nem, nemlennél hibás ha csak nem szándékosan tennéd.
Nem vagyok agresszív és senkit sem akarok bántani :-)
Egyébként a gyalogosokat mindig elengedem.
De már nem előszőr fordul elő, hogy a bicajosok elsőbbségük tudatában tök nyugodtan áthajtanak.
Remélem kibírod azt a fél másodpercet amíg átteker előtted!
Szerintem a gyalogos meg a kerékpáros elsőbbsége között semmilyen különbségnek nem kellene lenni. Mégis ki száll le a bicikliről, csak azért hogy 5 másodpercig tolja majd visszaüljön rá?
"Mégis ki száll le a bicikliről, csak azért hogy 5 másodpercig tolja majd visszaüljön rá?"
Nem is erről van szó. Csak egy kerékpár sebessége többszöröse a gyalogosénak. Mégis honnan kéne tudnia az autósnak, hogy a zebrától 20m-re lévő kerékpáros majd át akar menni a zebrán? Megáll a zebra előtt és _körülnéz_ (!!!), akkor már egyszerűbb, ha leszáll.
Ha pedig a bringás nem tartja be a rá vonatkozó szabályokat, akkor az autósnak miért is kéne betartania???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!