A zebrán áttekerő kerékpárosnak is elsőbbsége van?
Nemes egyszerűséggel azért nevezték a csíkos részt az úton gyalogátkelőnek, hogy a nevében jelzettek (gyalogosok, nem kerékpárosok) a nevében jelzett cselekvésre használhassák (átkelésre, nem kerékpározásra).
Aki ezt nem tudja értelmezni az kerekezzen nyugodtan rajta, csak ne találkozzon velem. Nincs az az ügyvéd aki bebizonyítja hogy tolta a bicaját mikor a nyakára mentem.
Egyet már összehajtogattam amikor az egyirányún szembe jött velem, és hiába sápítozott hogy miért nem figyeltem jobban. Neki kellett megfizetnie a kocsi javítását.
Ez is egy bunkó dolog hogy lesz@rják a kreszt csak azért mert biciklisek. Hiába mondják hogy mert nincs biciklis út ... nekem meg a parkba nem lehet bemenni autóval, én se nyavajgok hogy mert a biciklisek is ott tekernek akkor én is bemegyek kocsival.
Nem ilyen alapon,mert attól,hogy valaki szabálytalankodik,nekem még tilos.Nagyon is el van uralkodva az a helyzet,hogy "Neki szabad,akkor nekem is."-Csak éppen kifelejtjük azt,hogy neki sem szabad,de mivel ezek szabályok,nem a természet törvényei,meg lehet szegni büntetlenül.
Azért nem megoldás erre,hogy kaminnal menjünk a járdán,mert egy apró probléma okán így csinálunk bolhából elefántot.Szóval a bizalmi elv a legfontosabb alapja a KRESZ-nek.Csak ebből indulhat ki a többi.
Félreértés ne essék,én nagyon haragszom az ilyen bringásokra,már kifejtettem egyszer,hogy mennyire,de ez az igazság.
"Akkor ilyen alapon mehetek a járán kamionnal"
Ha áttolod, mint a bringás, akkor igen. :)
Némelyik kerékpáros (sőt mondhatni talán, hogy eléggé jelentős hányad...) tendenciózus módon megszegi a KRESZ szabályokat és olykor súlyos baleseteket generál, ez tény. Nem használják a csengőt, némelyik részeg, ész nélkül riogatják a gyalogosokat és a frászt hozzák az autósokra... ez is tény.
De azért nem hinném, hogy a "kivasalás" a megoldás, mert mint már írtam, rendkívül kockázatos és erkölcsileg sem egészen rendjén lévő, hogy az elsőbbséget vmiféle élet-halál feletti hatalomnak tekintsük... De nem erről van szó!
Miről beszélünk emberek??
Tényleg a legnagyobb gondunk, hogy a kerékpárosnak a zebrán elsőbbsége van vagy nincs (tökmindegy mellesleg, ha nem menekül esze nélkül így is meg úgy is kinyírja vmi állat suhanc...
Tényleg ez a gond?
Most, amikor rendszeresen gyalogosokat gázolnak a zebrán? Most mikor az életemért futok sokszor, pedig kell lásson a büdös parasztja, mert vakok nem kaphatnak jogsit...?
Most, mikor egyszerűen nem használják az irányjelzőt, mert
ő tudja, hova akar menni, másnak meg semmi köze hozzá...
Ha másfél kocsinyi követési távolságot tartok, három patkány furakszik be elém...?
A jobbról előzés pedig nemzeti sporttá növi ki magát...?
Le se szarják a KRESZ-t meg egymást, az életet nem tisztelik,ha én betartom, szegény anyám kerül mindjárt szóba, agyrém ami van az utakon, úgy ahogy van.
A rendőrség meg szarik rá, csak a zsebük érdekli őket, a sunyi, csőbehúzós bírságolás és a korrupció sem teljesen idegen némelyiktől, azt hallottam beszélni...
Ez a gond, felebarátaim, nem az hogy egy-két hülye kerékpárost kivasal-e egy-két hülye autós, és ez jogos vagy se... Na!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!