Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha lemondok az elsőbbségemről,...

Ha lemondok az elsőbbségemről, akkor zsúfolt alárendelt út esetén hány autóst érdemes beengedni?

Figyelt kérdés

Erről a videóról jutott eszembe ( https://www.youtube.com/watch?v=44x73m0qVyc ) és velem is előfordult már, hogy lemondtam valaki érdekében az elsőbbségemről, de akkor már pofátlanul jött a mögötte jövő meg mégegy és a végén védett útról hirtelen alárendelt úton találtam magamat.

Itt volt egy hasonló szituáció:

[link]

Magyarázat: a balkanyar túlvégén van egy vasúti sorompó és itt renderesen beáll a sor. Amikor megindul a sor, akkor balról és jobbról is 2-3 autó egyszerre akar bekanyarodni. Egyszer úgy döntöttem, hogy elengedek 1 balról bekanyarodó autóst (de csak egyet és azért balról, mert a jobbról érkezők nem tartják fel a mögöttes sort) és mire elindultam volna (azután, hogy elengedtem magam előtt), beoson jobbról egy aztán mégegy autós (jellemzően türelmetlen prémiumf@szfejek) és akkor már én sem tudtam elindulni, hanem elengedtem mind menjen a dolgára.

Persze ők egymás között eközben nehezen döntötték el ki menjen először (aki jobbról balra vagy balról jobbra akar kanyarodni). Szóval alapvetően tököm kivan a jópofiskodással meg az ebből eredő közúti megnemértésből. Mindenki menjen úgy ahogy a kreszben van és szépen várja meg míg tiszta lesz az út!

2021. máj. 21. 21:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
16%

Egy másik megközelítése a történetnek.

Minden reggel azért kerülök 2-3 háztömböt és utcát. hogy egy lámpás kereszteződéssel ki tudjak menni a magasabb rendű útra.

Szóval nem arra számítok, hogy valaki beengedjen, hanem teszek érte.

Naponta bukok X percet és Y távolságot.

Ezzel semmi gond, magamnak csinálom.

Na de amikor már a magasabb rendű úton haladok, egyszer csak előttem valaki elkezd "Terézanyut" játszani, és engedi sorba a mellékutcából bambulókat.

Szerinted nem fogok dudálni? ;)

2021. máj. 23. 09:54
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként a mögöttem lévő autósok elsőbbségéről milyen jogon mondanék le?!"

Az ő elsőbbségi viszonyuk nem értelmezhető, mivel te kerülsz kapcsolatba azzal akivel szemben elsőbbségi viszonyod van. A mögötted érkezőnek az aktuális közlekedési helyzethez kell alkalmazkodni.

"ha azt látom, hogy az előttem álló autós az én elsőbbségemről is le akar mondani, tehát sorra eregeti be az autókat a mellékútról, akkor bizony én is megkerülöm!"

Ehhez csak gratulálni tudok. Még egy sötét paraszt aki nem való az utakra.

"a mögötte lévő meg a síneken várakozott addig kényszerből"

Ez szép mese, csak éppen a síneken várakozó mit keresett a síneken? Ha látja, hogy nem fog átférni, miért áll meg a sín kellős közepén, ahol KRESZ szerint TILOS amúgy is megállni?

2021. máj. 23. 11:47
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
#11: Ha engem azért ledudálnál, mert egy autót kiengedek egy mellékutcából, attól kedvet kapnék hozzá, hogy kiengedjék még kettőt. ;)
2021. máj. 23. 12:14
 14/22 anonim ***** válasza:
71%
*kiengedjek
2021. máj. 23. 12:15
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
Az idézett videóban a piros egy gyökér nagyképű majom volt. Ha már megállt, és bekerült elé egy balfasz, akkor azt is hagynia kellett volna. De nem, átment köcsögbe, szembe sávba nagy gázzal. Ha előtte nem volt neki sietős akkor ott hirtelen miért lett az? Bringás mehetett volna a zebrán is, de fájdalom, le kell ott szállnia és tolnia kellene...
2021. máj. 23. 13:21
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nem véletlenül, de NEM szerepel sehol sem a kreszben az elsőbbségről való lemondás. A Kresz lényege pont az, hogy mindenki ugyanazon játékszabályok szerint vegyen részt a buliban és ne önkényeskedjen mert zavar lesz az erőben.
2021. máj. 23. 13:25
 17/22 anonim ***** válasza:
72%

"átment köcsögbe, szembe sávba nagy gázzal"

Nem ment át köcsögbe, látta, hogy szemből jönnek ezért elindult tök jogosan.

Arról nem ő tehet, hogy a másik 3-4 másodpercig !! nem nézett maga elé, és teljesen vakon indult meg előre. Ilyet egyszerűen nem csinálunk.

2021. máj. 23. 13:31
 18/22 anonim ***** válasza:
51%
Nem csinálunk, de mások csinálnak. Ezért kell figyelnie annak aki megkeveri a szart azzal, hogy lemond az elsőbbségéről ott ahol többen is vannak. Megérdemli.
2021. máj. 23. 13:34
 19/22 anonim ***** válasza:
72%

Nem "keverte meg a szart" hiszen látta, hogy szemből jönnek, a fehér nem tud elindulni, ezért TELJESEN JOGOSAN elindult.

Arról továbbra sem ő tehet, hogy a másik vakon közlekedik. Erre nincs mentség, kifogás.

Nyilván mindig lehet azt mondani, hogy "megérdemelte", mert ha aznap nem kel fel akkor nincs ott. Ettől még ott volt és ettől még a másik lesz 100%-ban a hibás.

2021. máj. 23. 13:40
 20/22 anonim ***** válasza:
26%
Hát ez biza erősen 50-50%-os lesz, sőt a videó végén van még két záróvonalas előzős gyökér is akik majd pislogni fognak ha kapnak egy idézést.
2021. máj. 23. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!