Ha lemondok az elsőbbségemről, akkor zsúfolt alárendelt út esetén hány autóst érdemes beengedni?
Erről a videóról jutott eszembe ( https://www.youtube.com/watch?v=44x73m0qVyc ) és velem is előfordult már, hogy lemondtam valaki érdekében az elsőbbségemről, de akkor már pofátlanul jött a mögötte jövő meg mégegy és a végén védett útról hirtelen alárendelt úton találtam magamat.
Itt volt egy hasonló szituáció:
Magyarázat: a balkanyar túlvégén van egy vasúti sorompó és itt renderesen beáll a sor. Amikor megindul a sor, akkor balról és jobbról is 2-3 autó egyszerre akar bekanyarodni. Egyszer úgy döntöttem, hogy elengedek 1 balról bekanyarodó autóst (de csak egyet és azért balról, mert a jobbról érkezők nem tartják fel a mögöttes sort) és mire elindultam volna (azután, hogy elengedtem magam előtt), beoson jobbról egy aztán mégegy autós (jellemzően türelmetlen prémiumf@szfejek) és akkor már én sem tudtam elindulni, hanem elengedtem mind menjen a dolgára.
Persze ők egymás között eközben nehezen döntötték el ki menjen először (aki jobbról balra vagy balról jobbra akar kanyarodni). Szóval alapvetően tököm kivan a jópofiskodással meg az ebből eredő közúti megnemértésből. Mindenki menjen úgy ahogy a kreszben van és szépen várja meg míg tiszta lesz az út!
Egy másik megközelítése a történetnek.
Minden reggel azért kerülök 2-3 háztömböt és utcát. hogy egy lámpás kereszteződéssel ki tudjak menni a magasabb rendű útra.
Szóval nem arra számítok, hogy valaki beengedjen, hanem teszek érte.
Naponta bukok X percet és Y távolságot.
Ezzel semmi gond, magamnak csinálom.
Na de amikor már a magasabb rendű úton haladok, egyszer csak előttem valaki elkezd "Terézanyut" játszani, és engedi sorba a mellékutcából bambulókat.
Szerinted nem fogok dudálni? ;)
"Egyébként a mögöttem lévő autósok elsőbbségéről milyen jogon mondanék le?!"
Az ő elsőbbségi viszonyuk nem értelmezhető, mivel te kerülsz kapcsolatba azzal akivel szemben elsőbbségi viszonyod van. A mögötted érkezőnek az aktuális közlekedési helyzethez kell alkalmazkodni.
"ha azt látom, hogy az előttem álló autós az én elsőbbségemről is le akar mondani, tehát sorra eregeti be az autókat a mellékútról, akkor bizony én is megkerülöm!"
Ehhez csak gratulálni tudok. Még egy sötét paraszt aki nem való az utakra.
"a mögötte lévő meg a síneken várakozott addig kényszerből"
Ez szép mese, csak éppen a síneken várakozó mit keresett a síneken? Ha látja, hogy nem fog átférni, miért áll meg a sín kellős közepén, ahol KRESZ szerint TILOS amúgy is megállni?
"átment köcsögbe, szembe sávba nagy gázzal"
Nem ment át köcsögbe, látta, hogy szemből jönnek ezért elindult tök jogosan.
Arról nem ő tehet, hogy a másik 3-4 másodpercig !! nem nézett maga elé, és teljesen vakon indult meg előre. Ilyet egyszerűen nem csinálunk.
Nem "keverte meg a szart" hiszen látta, hogy szemből jönnek, a fehér nem tud elindulni, ezért TELJESEN JOGOSAN elindult.
Arról továbbra sem ő tehet, hogy a másik vakon közlekedik. Erre nincs mentség, kifogás.
Nyilván mindig lehet azt mondani, hogy "megérdemelte", mert ha aznap nem kel fel akkor nincs ott. Ettől még ott volt és ettől még a másik lesz 100%-ban a hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!