Közúti ellenőrzésnél hova kell megállni?
A rendőrautó padkára húzódva áll az út szélén és a rendőr az autó előttről vagy mellől int, hogy álljak meg.
Akkor nekem a rendőrautó mögé kell megállnom vagy elé?
Azt hallottam, hogy Amerikában a rendőrautó elé kell megállni mindig, mert hátrafelé kevésbé tud figyelni a sofőr, ha bűnöző lenne és a rendőrautóba se tud belerongyolni károkozási céllal, így, ha menekülni akarna, akkor azonnal üldözőbe tudják venni. És úgy tudom, hogy ott fel is kell tartani a kezeket, hogy lássák nincsen fegyver nála. Mifelénk nincs ilyen, azt tudom, de az a szokás sincs meg, hogy elé vagy mögé kell beállni?

Azért azok az amerikai infóid is... hát, ki vannak színezve kicsit.
Itthon oda állj meg, ahová a rendőr mutatja. Ha nem ítéled biztonságosnak a helyet, szólj a rendőrnek és állapodjatok meg egy másik helyszínben.

ahova mutat....
abban az esetben ha kocsival megy ő is, az àltalad legközelebbi, biztonsàgosnak ítèlt helyen.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!