Lehet használni sárga jelzést kerékpáron?
Már megint megy a alaptalan feltételezgetés.
Képzeljétek, nem is vagyok polgárőr :), úgyhogy sértegethetitek őket engem nem érdekel.
Kékfényt polgárőr se használhat, eléggé nagy rizikó használni, és ezt tudja mindenki. A kék fény példája a holland rendőrség kerékpárjaira vonatkozott, ahol pontosan azért használják, hogy lássák rendőr ül rajta, viszont nem mehet át a piroson stb.
Nem tudom hol láttatok kék fényt polgárőr autón, gondolom sehol.
Az idézett jogszabályról tudtam, mivel írtam is polgárőr szolgálat alatt nem kell engedély a használatra, ez pedig abból a paragrafusból ered, de mivel a válaszoló is ennyit tudott segíteni, megköszöntem.
Nincsen PÁV-om figyelmeztetőhöz nem is kell, és képzeld el, jogosítványom sincs. Még nem értem el azt az életkort:)
Részemről ennyi.
Ja és erre: "(pl. Hollandia)"
Magyarországon vagyunk!
Ezt az egy országot tudom ahol kék fény van rendőrségi kerékpáron.
Ha te tudsz esetleg magyarországi pldát, várom válaszod!
És milyen szomorú, hogy egy olyan oldalon már kérdezni sem szabad, amit erre találtak ki.
Mivel kerékpáron sárga fényt a KRESZ nem ismer, viszont a jogszabály jelen esetben minden járműre érti (gondolom) szerintem van helye a kérdésnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!