Lehet használni sárga jelzést kerékpáron?
Ha a kérdésedre szeretnéd a választ: villogtatni.
Ha arra gondolsz, a településen működő polgárőrség kerékpárjairól van szó.
Egy autó van illetve több bicikli. Az autón van villogó ami szolgálat során működik is. De mivel inkább kerékpáros szolgálatok vannak, ezért jött a kérdés.
"Ha arra gondolsz, a településen működő polgárőrség kerékpárjairól van szó."
erre gondoltam
de továbbra sem értem hogy miért kellene egy kerékpárra sárga villogó.
kék oké. de sárga?
Kerékpáron kék fény (pl. Hollandia) ha úgy vesszük ugyanaz mint a sárga.
Egyikkel sem lehet szabályt figyelmen kívül hagyni csupán a jobban észrevehetőséget tényleges megkülönböztetést szolgálja.
9. § (1) Nem kell hatósági engedély a figyelmeztető jelzést adó készülék felszereléséhez
....
j) * a polgárőri szolgálat ellátása során használt járműre,
"(pl. Hollandia)"
Magyarországon vagyunk!
"a jobban észrevehetőséget tényleges megkülönböztetést szolgálja."
pfffffúúúú.... hogyan lettél te polgárőr? a polgármester rokona vagy haverja vagy mi?
Jogosítványod van? PÁV vizsgád van? Hanyas?
"Milyen szomorú, hogy képtelen vagy utána nézni, hanem gyakorikérdéseken keresel választ."
Nálunk pár hete vasárnap a polgárőrök a nyugíjasklub "vezetőjét" vitték misére. Közben a renitens emberek meg a COOP bolt előtt randalíroztak, raboltak.
Ennyit erről....
Azt sem tudják mit kellene csinálniuk, de a kékfény az kell, mert azzal lehet ---villogni-- a facebookon.
Szánalmas.
#8as vagyok.
#9-es pont ez a baj. Gondolj bele jogszabályokat akarnak betartatni, de annyi esze nincs hogy utána nézzen, hogy mire jogosult mire nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!