Hogy látjátok, elkerülhető/védhető lett volna a lentebbi baleset?
Persze.
1. Nem kellett volna gyorshajtani, főleg nem a külső sávban, ahol gyakran hajtanak fel.
2. A vészhelyzet észlelésekor fékezni kellett volna.
3. Hogy a hirtelen sávváltástól bekacsázott az autó vagy ő rántotta vissza, azt nehéz eldönteni ez a felvétel alapján.
4. Amikor már elkezd sodródni az út közepe felé, látszik hogy tök egyenesen állnak a kerekek, ellenkormányzással még talán összeszedhette volna.
A korábbi videóiból látszik, hogy a dynomen helyzeteket nem észleli vagy szándékosan nem reagál azokra, mert "úgyis nekem van elsőbbségem".
Nagy szerencse, hogy senki nem sérült meg, remélhetőleg jó lecke lesz ez az rutintalan és/vagy agresszív mondeósnak.
Ilyet már velem is csináltak, csak épp a Szentendrei úton. Mégsem törtem össze az autót, pedig nem 70-nel mentem. Viszont számítottam rá, hogy kijöhet elém a marha, és ki is jött, én meg időben fékeztem. De annyi ilyen esetem volt már, amikor ha nem figyelek előre, akkor simán koccanás vagy nagyobb baleset lehetett volna. Aztán egyikből se lett semmi, még a dashcam felvétel se lett izgalmas, pedig akkor szerepelhetnék vele. XD
Vezetés közben egyébként mindenre IS számítani kell, főleg ha az ember túllépi a megengedett sebességet, akkor még jobban kell figyelni. Egy vezetéstechnikai tréningen való részvétel meg mindenkinek erősen ajánlott lenne, leginkább 1-2 évente.
Én amiket látok:
Emberünk a defenzív vezetést hírből sem ismeri
és/vagy
kritikán aluli a reakcióideje
és/vagy
szándékosan közlekedik "elsőbbségen van, ha megdöglök is" módon
és/vagy
a kocsija műszakilag nincs közlekedésre alkalmas állapotban.
Azt látom, hogy bár mindegyik esetben a másik volt a szabálytalan egyértelműen, de egyszerűen nem reagál a kialakuló helyzetekre, és ha reagál is akkor is a lehető legrosszabb módon.
Lásd fékezés helyett padlógázzal körbe autózás, vagy a második videón úgy rántja át szembe sávba, hogy az én seggem szorul össze. A furgonnak is úgy megy neki, mintha fék sem lenne az autón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!