Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogy látjátok, elkerülhető/véd...

Hogy látjátok, elkerülhető/védhető lett volna a lentebbi baleset?

Figyelt kérdés

Árpád híd, sofőr elé kikanyarodtak:

[link]

A sofőr korábbi kamerás felvételei:

[link]

2021. ápr. 15. 22:58
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
93%
A sebességtúllépés miatt lett volna nehéz eset kivédeni a balesetet, de menthető lett volna ha a sofőr tapasztaltabb. Persze innen könnyű ilyet írni blablabla, de vezetéstechnikai hiba szerintem. Bár nem csak ő hibás...
2021. ápr. 15. 23:04
 2/18 anonim ***** válasza:
91%
ha normális tempóval hajtana. Nehezen látszódik, de a középső sávban lévő szürke autót, ami szintén a forgalom ritmusával haladt, hamar utoléri és lehagyja
2021. ápr. 15. 23:06
 3/18 anonim ***** válasza:
72%

Ezért fogadtam meg, hogy soha nem megyek be Pestre kocsival mégegyszer. Kétszer törték össze fél éven belül azt a 35 éves autót, amin k*rva sokat dolgoztam az elmúlt két évben, hogy jövő hónapban OT-ra vihessem. Nyilván nem így tört össze, mint ez a Mondeo, szóval ki lehetett javítani értelmes összegen és időn belül mindkét alkalommal. Máskülönben én ezért is fogok innen elmenni Pestről. Itt élek 6 éve és nagyjából fél éve érzem úgy, hogy elég volt. Valami itt megváltozott a közelmúltban (úgy 4-5 éve, és folyamatosan erősödik), ami miatt féltem magamat és a szeretett kocsim is. Nem akarom most kielemezni ezt a várost, mert akkor reggelig itt kéne írnom, csak annyit mondok, hogy az emberek borzasztó módon vezetnek. Másik véglet az, amikor beköpik egymást, mint a dedóban (értsd: megkeresik a Budapesti Autósok Közösségét és feltöltetik oda a sérelmeiket). Ahogy távolodunk Budapesttől, úgy nyugszik meg a közlekedési morál is. A Mondeo-s kolléga nem csinált mást, mint, hogy eléjött az a fekete autó, ő pedig lepadlógázozta előzés közben a kocsiját, ami miatt az elsőkerekes autó irányíthatatlanná vált. Láttunk már ilyet és remélem azért a sofőr észbe kapott ezután, amennyiben túl élte. Legalább más nem sérült meg, és az emberek egyből siettek a segítségére.

20/F

2021. ápr. 15. 23:33
 4/18 anonim ***** válasza:
72%
Pedig Pesten vezetésnél jobbat nem találsz, nagymamák 40-nel a belső sávban 70-es táblánál, BMW-sek 110-zel kerülgetik az autókat a városban, hogy 2 perccel előbb odaérjenek a Tescoba, minden nap látsz pár autót, amik átmennek a piroson, Spar parkólóban nem adják meg a jobbkezet, mert bámészkodnak, ezeknél jobbat nem találsz a Földön :D Szintén 20/F
2021. ápr. 15. 23:39
 5/18 anonim ***** válasza:
27%

#4 <- #3

Na baszki, csak jobban kész lettem ettől a szövegtől :D . Mosolygok ezen, de már kínomban. És senkinek, de tényleg senkinek nem kívánom azt, hogy a szeretett autóját, ami neadjisten' egy oldtimer széttörje egy vaksiskodó öregasszony a kis Wagon R volánja mögött, vagy egy száztizező német prémiumos. Hihetetlen ez a város. Különben albérletezni, egyetemre járni, tömegközlekedni, vásárolni, meg sétálni nagyon kafa dolog, de amint kocsiba kell ülni, vagy ügyet kell intézni, mindennek vége. És egyre csak jönnek az emberek ide, szerintem az ország 1/3-a Pest megye + Budapest lakos, ha nem több. És csak jönnek, jönnek és jönnek az emberek és úgy vezetnek, mint az állatok. Alapból a pesti embereket is gyűlölöm már, de ebbe inkább bele se megyek, mert nem akarom, hogy esetleg valaki magára vegye (és természetesen nem igaz mindenkire). Én már kiéltem magam, voltam már eleget bulikban, plázázni, dugóban, pesti sulikban, meg minden ilyesmiben. Volt, amikor még okoskodtam is forgalomban, amikor valaki rám mászott, vagy bunkó volt. Most már elég volt ez nekem, minden nap azért imádkozok, hogy amikor eljön az idő, épen és egészségesen tudjak innen távozni az ország tulsó végében. Jobb ott, ez a szomorú igazság. Aki pedig mégis úgy dönt, hogy itt fogja az életét leélni: annak is a legjobbakat kívánom + balesetmentes közlekedést.

2021. ápr. 15. 23:55
 6/18 anonim ***** válasza:
2021. ápr. 16. 00:25
 7/18 anonim ***** válasza:
93%

1. Az hogy így keresztbefordult az autó egyértelműen vezetéstechnikai hiba. Ha tapasztaltabb lenne a sofőr, nem lett volna gond.

2. A sofőr rettentően későn kezdett fékezni. Ha figyel az útra és nem alszik be, valószínűleg meg tudott volna időben állni.

2021. ápr. 16. 00:29
 8/18 anonim ***** válasza:
26%
Én jól vezetek, én megálltam volna nem lett volna baleset, ezert fontos a tapasztalat, kezdőket nem engednék vezetni.
2021. ápr. 16. 01:38
 9/18 anonim ***** válasza:
84%

Akkor egy idő után nem lenne autó az úton, mert senki sem vezethet, hiszen tapasztalat híján mindenki kezdő.

2021. ápr. 16. 01:41
 10/18 anonim ***** válasza:
76%
#8,9: Ahhoz, hogy egy eléd kihajtó autó előtt meg tudj állni, nem tapasztalat kell, csak az útra kéne figyelni. Ijedtében besatuzni egy kezdő is tud, ahhoz nem kell autóversenyzőnek lenni.
2021. ápr. 16. 01:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!