A földútra kell jogosítvány?
Figyelt kérdés
Csak traktorok szoktak menni meg cross motorok a föld út mellett szántások vannak2021. márc. 16. 06:50
1/12 anonim válasza:
Az útburkolat nem jelent semmit. Közút = kell jogosítvány.
2/12 anonim válasza:
Kell. Csak magánútra nem. Mondjuk én még rendőrt nem láttam földúton, hacsak nem valami esethez mentek.
3/12 anonim válasza:
Csak elkerített/zárt magánterületen nem kell. Az útburkolat fajtája nem számít.
4/12 anonim válasza:
Jogosítványt nem úttipusra kapsz, hanem járműre. Amennyiben a járművet kivezeted a saját kertedből, onnantól kezdve szükséged van jogosítványra.
6/12 anonim válasza:
Közforgalom elől elzárt területek kivételével kell a jogsi. (De ha ilyen elzárt területen baleset történik , ott is vizsgálni fogják, hogy a járművezetéshez, mint veszélyes üzemhez megvolt-e a kellő képzettséget, tapasztalatod, még ha konkrét jogosítványt nem is várnak el.)
7/12 anonim válasza:
#4:
Ez így nem igaz. Kerékpár jármű. Nem kell rá jogsi.
Továbbá terepmotorra és quadra sem kell jogsi, elég, ha trailer-el leszállítják a megfelelő helyre, ahol lehet vele menni.
Sőt! Quad-dal más szabályozás is van :) Azzal csak úgy közútra sem mehetsz.
8/12 anonim válasza:
7-es, igazad van. Helyesen így kezdődött volna a mondat: "Amennyiben a jogosítványköteles járművet kivezeted..."
(4-es vagyok)
10/12 anonim válasza:
A kresz minden közúton és közforgalom előtt megnyitott magánúton érvényes, az útburkolat minőségétől függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!