Szerintetek a jogosítványszerzésnél kéne lennie felső korhatárnak is?
Semmi értelme. Ha képességei teljében van, miért ne kezdhetné akár 70 évesen is?
Sok huszonévest meg az anyósülésre sem lenne szabad engedni.
Pszichológiai, orvosi vizsgálathoz + KRESZ teszthez kötném.
Azért egy lassú reakciódejű, demens időskorúnak nem biztos, hogy kéne vezetnie.
A Kresz meg olyan, hogy sokan vezetnek 40, 50 éve, de sokakban még a régi szabályok élnek, pl. hátsó ülésen nem kell magunkat bekötni, csak autópályán, meg ilyenek.
Ettől még vannak nagyon jó időskorú sofőrök. Egy ismerősöm buszos oktató, ő olyan 70 körül tapossa, de nagyon toppon van a kis öreg, olyan szitukat messziről olvas, meg úgy reagál, h sok sofőr megirigyelhetné.
Biztos, hogy kellene valami határ, mert aki pl. elmúlt 60 éves, és ezideig nem akart -vagy nem tudott- jogosítványt szerezni, annak esetében elég furcsa, hogy hirtelen késztetést érez a vezetésre.
/persze ez csak az én véleményem/ ;)
Természetesen, ha egy teljes körű vizsgálat alkalmasnak találná, akkor csak tessék, ugorjon neki, bár továbbra sem hiszek abban hogy 60 fölött valaki csak úgy pikk-pakk jogosítványt képes szerezni.
Nem. Megértem én a nyugdíjasok fájdalmát, dolgozni persze dolgozzanak, sokan 70+ mennek nyugdíjba, de a kocsit kivennék a fenekük alól??? Mivel járjanak akkor munkába? Mert nem csak Budapest belvárosa létezik.
Ha fixen 65 év lenne a nyugdíjkorhatár mindenkinek, azt mondanám, hogy oké, vizsgálják felül a törvényeket. De így is elég szigorúak már, szerintem. Aki meg eddig is okosba' megoldotta a jogsiszerzést, ezután is meg fogja. Csak pénz kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!