Itt ha baleset lett volna ki lett volna a hibás? ( videó )
Mint látjátok én a kamerás autós voltam balra akartam menni jött egy teherautó ami villantott, mondom " milyen rendes ő is lépésben kanyarodik ahogy tanítják :))))) elenged, de jó fej " aztán már amikor elindultam gondoltam ,hogy valami nem stimmel, nem lassít, nézem, mondom ez nem nekem szólt, de akkor már mindegy volt, nem fogok lefékezni mert ahhoz túl szép a Scania fényezése, hogy megkarcoljam így amennyire lehetett szegény kis picike autómmal a gázra léptem, nem dudált a teherautós. Később vészvillogóval megköszöntem ( azaz elnézést kértem ) és villantott tehát nem haragudhatott annyira.
De belegondolok, hogy úgy tanultuk c meg e meg d jogsin, hogy ha jobbra kanyarodunk akkor lassan tesszük "lépésben" mert a rakomány vagy az utasok nem jó ha miattunk helyet változtatnak, szóval vehettem magamra is a villantást , utána jöttem rá, hogy az biza a Toyotásnak szólt, hogy " mehetsz ám jobbra én is jobbra megyek ".
Na ,de ítéljetek Ti. :)
Itt a videó :
https://www.youtube.com/watch?v=A7iGRJYXPaU
Amúgy sokszor pont ezért nem érdemes előzékenynek lenni, vagy lemondani az elsőbbségről. Mellette meg ugye ott van, hogy segítsd a közlekedést.
Kicsit olyan ez, hogy végig kell gondolnunk, hogy amit teszünk akár jó szándékkal akár rosszal az milyen következményekkel járhat.
Én például Üllői vége felé szoktam vigyázni, ahol már csak 1-1 sáv van, meg sok becsatlakozó utca. És figyelni kell, mert ha lassítok, már előznek is rám, aztán ilyenkor inkább nem engedem ki a kanyarodni vágyót.
De mondjuk a videóhoz hasonló helyzetben, ha én kis ívben kanyarodok, akkor sokszor elengedem a nagy ívből kanyarodót. Jó példa erre szintén az üllői 1-2 szakasza ahol aki balra akar kanyarodni az feltartja a mögötte jövő sort percekig is ha nem engedik be. Szentendrei útról meg ne is beszéljünk, ha ott nem enged valaki el soha nem kanyarodsz le 1-2 helyen...
Az is mindig necces, ha előzékeny vagyok/lennék de a másik nem figyel, nem veszi a lapot. Aztán pillanatnyi üzemszünet. Ilyenkor meg ugye arra kell figyelni, nehogy egyszerre induljunk meg, és ha már lemond valaki az elsőbbségről akkor tartsa is magát ahhoz és várja meg a másik reakcióját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!