Majdnem elgázoltam egy biciklist a zebrán, van térfigyelő is, mire számíthatok?
"mire számíthatok?"
Egy kis lelkiismeret furdaláson kívül semmire.
Semmire. Mivel a biciklis volt a szabálytalan.
Ezért a rendőr is büntet.
Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen - a KRESZ utasításának megfelelően - a kerékpárról le kell szállni, és azt tolva szabad csak az úttesten áthaladni! A zebrán csak a gyalogosoknak van elsőbbsége, a kerékpárosoknak nincs!
@3: a KRESZnek nincs ilyen utasítása.
Egyébként pedig egyértelmű a kerékpáros felőssége: nem is értem, hogyan indulhatott el működő fék nélkül... És gyaníthatóan az elsőbbség sem az övé volt.
"nem jó rajta a fék?" Khm XD
Ez vagy egy szar kamu, vagy tényleg rossz a fék.
Ha az utóbbi akkor miért megy ki a közútra?
Ezt a nem jó a fék dolgot én sem értem, viszont megjegyezném, hogy ez a 'biciklit zebrán csak tolni szabad" a legnagyobb baromság.
Ha átgurul, az jóval hamarabb megvan, mehetne az autós is, de nem, tolni kell, jadd tartson háromszor annyi ideig.
Megyek az úton. Valamiért át akarok menni a másik oldalra. (Pl itt szemben van egy park, bicikliúttal, vagy nem akarok egy forgalmas körforgalomban tekerni, ezért a zebrát választom.)
Elmegyek a zebráig, megállok, körülnézek, nem jön/ megállt az autó.
Mi a tökömért kell tolnom a biciklit???? Mitől lesz felbukkanás, meg balesetveszély, stb, szimplán attól a ténytől, hogy tolom, vagy tekerem???
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!