A minap egy buszt előztem, ahogy átmentem a másik sávba,észre vettem,hogy jön egy biciklis.A visszapillantóhoz hozzáért,kis koppanást hallottam,nem álltam meg mert megijedtemd,láttam,hogy nézett az autó után,majd tovább ment. Lehet ebből problémám?
Ti el is olvastátok a kérdést? Segítek: "nézett az autó után, majd tovább ment"
Hova kellett volna visszagyalogolnia az autó vezetőjének, ha a bringás közben elhajtott??
A szembesávban jött a biciklis.
Tőlem akár gyíkká is változhatott, akkor is van annyi tisztesség bennem hogy megállok.
Én ezt a témát befejeztem. Neked hasonló gondolkodású közlekedő kívánok minden napra.
Kösz megkapom őket. Szerintem te is köztük vagy :)
A neten persze mindenki egy szabálykövető kisangyal.
Jajj, hagyjuk már mekkora egy kamu.
Ne legyetek már ilyen hülyék. Egy személyautó súlya minimum van 1 tonna. A bicikli max 20kg + a rajta cangázó ember testsúlya. Ez átlagosan összesen 80-100kg.
A kérdező azt állítja előzésben volt amikor ez történt. Ehhez minimum 50-re,de inkább 60-ra kellett kigyorsulnia.
Na most ha egy 100kg-os sérülékeny anyaghoz hozzáér egy minimum 1 tonnás vas 50-60km/h sebességgel logikus, hogy a biciklisnek egy jó nagyot kellett volna taknyolnia.
Hiába csak a visszapillantó ért hozzá a kormányához, ekkora sebességnél azzal a lökőerővel fel kellett volna dobnia a bringást.
Előzésnek vannak szabályai és feltételei. A fenti esetben legalább egy feltétel nem teljesült vagy pont akkor szűnt meg amikor a manőver folyamatban volt - nem tudhatjuk mert nem voltunk jelen.
Az egyetlen manőver amiből nincs visszalépés az az előzés.
Ha a folyamatban szűnt meg egy vagy több feltétel, a többi résztvevőnek kell gondoskodnia arról, hogy a manőver befejezhető legyen. Ez nem jelent felmentést az előzést végrehajtóra vonatkozó szabályok alól.
Miután fizikai érintkezés történt, ez baleset. Nem álltál meg, meg sem próbáltál meggyőződni a történtekről, így ez cserbenhagyás.
21:
Latom a szövegértelmezés nem megy. Miután a bringás látta, hogy kérdező elhajt, ő is elhajtott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!