A minap egy buszt előztem, ahogy átmentem a másik sávba,észre vettem,hogy jön egy biciklis.A visszapillantóhoz hozzáért,kis koppanást hallottam,nem álltam meg mert megijedtemd,láttam,hogy nézett az autó után,majd tovább ment. Lehet ebből problémám?
#3 A kérdezőnek kellett volna visszamennie, és akkor lehet hogy elég egy bocsi.
Nem írta hol történt, de ha az én kezemen koppan 50-el egy visszapillantó tükör, és ezek után meg sem áll az autós, hívnám a rendőrséget. Buszon remélhetőleg van kamera.
Lehet belőle problémád.
Bár lehet nem te értél hozzá, én is csináltam már olyat, mikor túl közel előzött egy kocsi (kb 30 centire) szépen rávágtam egyet.
"Cserbenhagyás
239. § Ha a közlekedési balesettel érintett jármű vezetője a helyszínen nem áll meg, illetve onnan eltávozik, mielőtt meggyőződne arról, hogy valaki megsérült-e, illetve az életét vagy testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Kirakod a vészvillogót, és 10 méteren belül megállsz balesetveszély nélkül. Budapesten parkolni is így szokás, nem?
De nyugtasd csak a majrézó kezdőket. Zebránál majd neked koppan egy, az is lópikula lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!